Deens talent vertrok bij Ajax: “Het was een beetje chaos”

Foto: Deens talent vertrok bij Ajax: “Het was een beetje chaos”

Victor Jensen voert een flinke concurrentiestrijd bij FC Utrecht. De selectie zit vol met middenvelders, maar de Deen heeft het geluk dat hij op meerdere posities uit de voeten kan en mocht dinsdag tegen RKC Waalwijk (3-2) weer invallen. De voormalig jeugdspeler van Ajax wil zich in de Domstad laten zien nadat hij begin dit jaar overkwam vanuit Amsterdam. “Ik blijf positief”, vertelt Jensen aan SoccerNews.nl.

Interview met Victor Jensen van FC Utrecht

Vanaf de bank zag Jensen een goede eerste helft van Utrecht, dat op 3-0 voorsprong kwam. RKC scoorde echter vlak voor én na de rust, waardoor het nog spannend werd. De middenvelder annex buitenspeler was blij dat hij mocht invallen en kon helpen de winst binnen te slepen. “Ik had na zo’n goed eerste helft niet verwacht dat het nog spannend werd”, vertelt Jensen. “We probeerden alles te doen om geen tegendoelpunt te krijgen en vooruit te drukken. Als invaller kom je er soms in als je achter staat, soms als je voorstaat. Je moet gewoon je best doen om het team te helpen in welke situatie dan ook.”

Jensen is de eerste om toe te geven dat hij het liefst vanaf minuut één speelt. Tijdens de start van het seizoen was dat vaak het geval, maar de laatste weken is hij zijn basisplaats kwijt. “Ik speel nu wat minder. Dat is een keuze van de trainer. Ik moet me laten zien op de training en als ik de kans krijg in de wedstrijden. Ik blijf positief.” De 23-jarige Deen, die in januari werd overgenomen van Ajax, weet hoe het werkt in de voetballerij. “We hebben zoveel goede spelers op het middenveld, waar ik ook speel. Het is moeilijk voor de trainer om te kiezen. Maar zo werkt het in de topsport en daar moet ik mee dealen.”

Trainer Ron Jans had het voornemen om naar een vast basiselftal toe te werken. Na de wedstrijd tegen RKC gaf hij aan dat hij vanwege de vele spelers toch meer gaat rouleren. Is dat gunstig voor Jensen? “Ja, dat denk ik wel. Natuurlijk, het liefst speel ik elke week. Dat wil iedere voetballer. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en mijzelf ontwikkelen. Maar we hebben zoveel goede spelers. Als je zelf niet goed speelt, krijgt iemand anders de kans. Dat is normaal bij een club als Utrecht.”

Chaos bij Ajax

In 2017 werd Jensen door Ajax naar Nederland gehaald. Hij speelde zijn wedstrijden vooral in het beloftenteam en brak uiteindelijk niet door. Dat was de reden om twee keer uitgeleend te worden – aan FC Nordsjælland en Rosenborg BK – en uiteindelijk naar Utrecht te vertrekken. “De laatste periode bij Ajax had ik het gevoel dat het niet super lekker ging”, blikt hij terug.

“Er waren veel wisselingen in de ploeg qua spelers en trainers. Er kwamen veel nieuwe mensen. Dat vond ik een beetje jammer, want ik vond Ajax echt een mooie club om bij te spelen. Het DNA van de jeugdopleiding aangevuld met oud-spelers die terugkwamen sprak mij aan. Maar de balans met de eigen jeugd ging een beetje weg. Er kwamen veel nieuwe buitenlandse spelers en het was een beetje chaos. Uiteindelijk was het goed voor mij om de stap naar Utrecht te maken. Ik hoop mijzelf hier nog meer te kunnen laten zien.”

Had Jensen meer kansen moeten krijgen bij Ajax?

  • Ja, vind ik wel.
  • Nee, vind ik niet.
390+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:20
3+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
2+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
24+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
27+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
0+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
48+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
116+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
49+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
210+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
35+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
9+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
08:50
8+
Maes: “Mooier scenario is er niet”
08:33
338+
‘Ajax hakt knoop door over trainersduo’
08:17
236+
FC Groningen zwijnt: “Volgende week haalt Roda het wéér niet”
08:00
351+
‘Matchfixing in KKD-ontknoping’
23:46
318+
De Jong bezocht Liverpool: “Verteld dat Slot mijn assistent was”
23:33
236+
Kraaij vreest voor Roda: “He-le-maal gek”
23:22
410+
Van Persie maakt indruk: “Echt uniek”
23:12
58+
Roda-speaker zit fout: “Ben ook maar een mens”
23:00
963+
‘Virgil van Dijk ongelukkig in Liverpool’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie