Duitse media gaan los over Phillipp Max: “Nu al”

Foto: Duitse media gaan los over Phillipp Max: “Nu al”

Philipp Max verruilde PSV in januari voor Eintracht Frankfurt, dat hem op huurbasis met verplichte koopoptie overnam. Gisteren stond de linksback in de basis tegen SSC Napoli; ondanks de 0-2 nederlaag, en volle handen aan de snelheid van de uitblinkende opponent Hirving Lozano, maakte Max een prima indruk.

Dat doet hij de laatste weken sowieso al, zo schrijft de Frankfurter Rundschau. “De investering om Max in de zomer definitief vast te leggen, gaat zich zonder twijfel terugbetalen. Max heeft zich heel snel ontwikkeld tot een onmisbare speler. Misschien is het grootste compliment wel dat hij niet speelt alsof hij hier drie weken, maar al vele jaren is.”

En ook Mario Götze, die met zijn vriend en collega herenigd werd, is lyrisch. “Zijn komst zorgt voor meer stabiliteit en mogelijkheden op de flanken. We gaan dat nodig hebben. In de groepsfase hebben we veel geleerd. We hebben het verdiend om hier te staan. We weten hoe moeilijk het wordt om op dit niveau mee te komen. Ervaring is belangrijk, maar uiteindelijk wordt het ook gewoon op het moment beslist.”

Wisselvallige periode bij PSV

In september 2020 kocht PSV Max voor zo’n zeven miljoen euro over van FC Augsburg. In zijn eerste seizoen ontpopte hij zich gelijk tot misschien wel de beste linksback van de Eredivisie, maar in de twee seizoenen erna kwam de klad er flink in. Door concurrentie van onder meer Mauro Junior dreigde hij zelfs buiten de boot te gaan vallen dit seizoen, maar toen stond Eintracht Frankfurt op de stoep. PSV haalde Patrick van Aanholt als zijn vervanger. Max kwam tot 117 wedstrijden voor de Noord-Brabanders, met daarin acht goals en twintig assists.

Max is beter dan Van Aanholt

  • Eens
  • Oneens
307+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie