Twente krijgt tiental Excelsior op de knieën

Foto: Twente krijgt tiental Excelsior op de knieën

FC Twente heeft vrijdagavond op het tandvlees drie punten mogen bijschrijven in de Eredivisie. De Tukkers wisten een 0-2 achterstand weg te poetsen tegen het tiental van Excelsior en ging er in de eindfase met de zege vandoor: 4-2.

Tukkers buigen 0-2 achterstand om in zege

Excelsior had sinds 1 oktober geen wedstrijd meer gewonnen in de Eredivisie, maar op bezoek bij FC Twente had de ploeg van Marinus Dijkhuizen niet beter kunnen begonnen. Na balverlies aan Enschedese zijde bediende Redouan El Yaakoubi zijn teamgenoot Troy Parrott, die zomaar mocht doorlopen en doelman Lars Unnerstall passeerde in de verre hoek.

Nog in het openingskwartier verdubbelde Excelsior de voorsprong in de Grolsch Veste. Alfons Sampsted gaf de bezoekers een hoekschop cadeau en Sven Nieuwpoort kopte daaruit de 0-2 tegen de touwen. Dijkhuizen zag zijn elftal zelfs een kans op 0-3 creëren, maar vanuit het niets werd de opdracht een stuk lastiger. Arthur Zagre pakte halverwege de eerste helft rood na een stevige overtreding op Daan Rots.

Ugalde maakt het weer spannend

Gezien de situatie besloot zowel Twente als Excelsior een wissel door te voeren. De thuisploeg besloot intensief druk te zetten op de Kralingers en dat werd nog voor het rustsignaal beloond met de aansluitingstreffer. Op aangeven van Rots knikte Manfred Ugalde de 1-2 tegen de touwen. Diezelfde Costa Ricaan zorgde na rust bijna voor de 2-2, maar hij slaagde er net niet in om de bal binnen te glijden.

Nog voor het verstrijken van het uur werd FC Twente langszij geholpen. Scheidsrechter Ingmar Oostrom zag een handsbal in het strafschopgebied van Excelsior, waardoor de ingevallen Ricky van Wolfswinkel mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. De spits faalde niet: 2-2. De gelijkmaker was voor Twente aanleiding om de druk op te voeren, waarbij de Rotterdamse formatie alles op alles zette om het punt vast te houden.

De missie van Excelsior slaagde niet. FC Twente creëerde aanval na aanval en het was uiteindelijk Van Wolfswinkel die de 3-2 tegen de touwen knikte. Een fraai schot van Younes Taha zorgde zelfs nog voor een vierde treffer voor de Tukkers.

Scoreverloop: 0-1 (9′) T. Parrott, 0-2 (13′) S. Nieuwpoort, 1-2 (45′) M. Ugalde, 2-2 (59′) R. Van Wolfswinkel (strafschop), 3-2 (81′) R. Van Wolfswinkel, 4-2 (86′) Y. Taha

Gaat FC Twente in de topdrie eindigen?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie