Eiting kijkt terug op transfersoap: “Er zijn veel schadelijke verhalen verspreid”

Foto: Eiting kijkt terug op transfersoap: “Er zijn veel schadelijke verhalen verspreid”

Na een lange transfersoap lukte het Carel Eiting dan toch om over te stappen van FC Volendam naar FC Twente. Het doet de 25-jarige middenvelder pijn dat hij de afgelopen maandag vaak werd neergezet als geldwolf.

Na veel moddergooien toch van Volendam naar Twente

Eiting en Volendam kwamen lijnrecht tegenover elkaar te staan toen de middenvelder duidelijk maakte naar Enschede te willen, en men het niet eens werd over de gemaakte afspraken. Er ontstonden ruzies die uiteindelijk leidde tot twee arbitragezaken. Uiteindelijk kreeg de Amsterdammer dan toch zijn zin, waardoor hij zich speler van Twente mag noemen.

In gesprek met Voetbal International kijkt Eiting nog één keer terug op de situatie. “Er zijn zo veel schadelijke verhalen verspreid. Dat ik uit zou zijn op geld, bijvoorbeeld. In december had ik Volendam nog aangeboden om mijn salaris niet meer uit te keren en dat te besteden aan een nieuwe speler. De club gaf namelijk aan geen budget te hebben voor versterking en mijn doel was om in de Eredivisie te blijven en goed te spelen.”

Afstand van salaris

“Dus stelde ik voor: neem mijn salaris van 2023 maar en haal er een nieuwe speler van. Geen lening of zo, ik hoefde er niks voor terug”, vervolgde de controleur met fijne trap. “We hadden op dat moment zes punten, ik wilde gewoon helpen en handhaven. Ze waren er hartstikke blij mee, maar besloten toch een eigen oplossing te zoeken. En haalden nog een Franse jongen, Florent Sanchez Da Silva.”

Het doet Eiting dan ook pijn als er wordt beweerd dat hij puur voor het geld naar Twente wilde. “Ik heb van bedragen afgezien om deze transfer te kunnen maken.”

Begrijp je zijn gevoel?

  • Ja, erg wrang
  • Nee, niet bepaald
85+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie