Oosting zag Twentes Luuk de Jong-plan falen: ‘Te makkelijk’

Foto: Oosting zag Twentes Luuk de Jong-plan falen: ‘Te makkelijk’

Joseph Oosting baalde woensdagavond flink van de bekeruitschakeling van FC Twente tegen PSV. Na afloop sprak de oefenmeester zijn onvrede uit over het verdedigende werk bij de 2-0 van Luuk de Jong.

‘Dit is te makkelijk gemaakt door ons’

Iedereen ziet het aankomen en toch kon niemand hem stoppen. Luuk de Jong kopte vroeg in de tweede helft de 2-0 tegen de touwen. Oosting liet na afloop weten dat het verdedigen van Luuk de Jong uitvoerig was besproken en dat de Tukkers zelfs hadden getraind op een dergelijke situatie. Toch ging het mis voor de ploeg van Oosting.

Voor de camera’s van ESPN legde Oosting zijn plan uit en gaf hij toe dat de uitvoering woensdagvond te wensen overliet. “Wie moet Luuk de Jong dekken? We doen dat in de zone. Hij komt, als ik het zie, in de zone van Joshua Brenet en Carel Eiting. Het is hun taak”, aldus de oefenmeester.

Op de vraag of zonedekking wel zo’n goed idee is tegen specialist De Jong, geeft Oosting duidelijk antwoord. “We hebben het besproken en getraind. Dit is wel waar we ons het prettigste bij voelen. Alleen kopt-ie hem wel binnen. In de zone voelen mijn spelers zich het prettigst”, verzekert Oosting de kijkers van ESPN. “Je doet alles in overleg. Dit kwam daar uit. En dan is De Jong inderdaad een enorm goede kopper. Alleen dit is te makkelijk gemaakt door ons”, besluit hij.

Zonedekking tegen Luuk de Jong is…

  • Slim, ook in mandekking kopt hij raak
  • Beginnersfout, zo gun je hem een scoringskans
239+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie