‘Feyenoord en Fulham eens over nieuwe speler; Augsburg aan zet’

Foto: ‘Feyenoord en Fulham eens over nieuwe speler; Augsburg aan zet’

Feyenoord wil zich gaan versterken op de rechtsachterpositie. Kevin Mbabu is de gedoodverfde kandidaat voor de Rotterdammers. De 28-jarige verdediger heeft al de nodige ervaring opgedaan in zijn carriere en kan Feyenoord daar mee helpen. Fulham en Feyenoord zijn het met elkaar eens, maar Augsburg moet nu gaan bepalen. De Duitsers hebben Mbabu momenteel gehuurd, maar Fulham zou hem graag willen verhuren aan Feyenoord.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Augsburg gaat toekomst Mbabu bepalen’

Kevin Mbabu werd in 2022 aangetrokken door Fulham. De rechtsback kwam toen voor 5.5 miljoen euro over van Wolfsburg. Bij Fulham kon de back niet echt landen, waardoor hij werd verhuurd aan Servette en dit seizoen aan Augsburg. Het punt is nu dat Feyenoord Mbabu graag zou willen huren, met een optie tot koop, en Fulham wil graag meewerken aan deze deal. De bal ligt daardoor bij Augsburg. De Duitse club heeft Mbabu eigenlijk in de meeste wedstrijden gebruikt en moet volgens FR12.nl nu beslissen of ze hem terug willen sturen of niet. Fulham en Feyenoord zouden er volgens dit medium wel uit komen samen.

Dubbele bezetting

Bij Feyenoord heeft rechtsback Bart Nieuwkoop nog niet aan de verwachtingen voldaan. Ook kampt Slot met de inzetbaarheid van Gernot Trauner. De Oostenrijker is regelmatig geblesseerd. Daarnaast kampt de club met beperkte verdedigingsopties, aangezien hoofdtrainer Arne Slot momenteel slechts zeven namen tot zijn beschikking heeft in de verdediging, Dat is onvoldoende voor een dubbele bezetting.

De keuze voor Mbabu komt voort uit eerdere teleurstellingen, zoals het niet kunnen aantrekken van Neco Williams van Nottingham Forest. De Welshe international zal op zijn vroegst aan het einde van het transferwindow beschikbaar zijn, aangezien twee andere verdedigers van Forest momenteel actief zijn op de Africa Cup. Op Transfermarkt.nl wordt de huidige transferwaarde van Mbabu op 3,5 miljoen euro geschat.

Gaat deze deal door?

  • Ja, Feyenoord gaat hem wel binnenhalen
  • Nee, Augsburg stuurt hem niet terug
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie