‘Feyenoord zet zijn zinnen op rechtsback uit Bundesliga’

Foto: ‘Feyenoord zet zijn zinnen op rechtsback uit Bundesliga’

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsback is Feyenoord bij Kevin Mbabu beland. De 28-jarige Zwitser komt op dit moment op huurbasis uit voor FC Augsburg, geleend van Fulham.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Mbabu is pas de derde speler waarvoor het deze winter concreet is

De Bundesligaclub huurt momenteel de 28-jarige rechtsback van Fulham, zonder een koopoptie in de overeenkomst op te nemen. Feyenoord bevindt zich nog in onderhandelingen met zowel de Premier League-club, Augsburg als de vertegenwoordigers van de speler. De eerste stappen zijn dus gezet, weet 1908.nl te melden.

Mbabu begon in in de jeugd van het Zwitserse Servette, waar hij zijn doorbraak beleefde. In de zomer van 2013 haalde Newcastle United Mbabu binnen voor één miljoen euro. Hij werd anderhalf jaar later uitgeleend aan Rangers FC, gevolgd door periodes bij andere clubs in de Europese subtop.

Na een succesvolle uitleenperiode aan Young Boys besloot die club de verdediger in 2017 definitief over te nemen. Twee jaar later maakte Mbabu een transfer van ruim negen miljoen euro naar VfL Wolfsburg, waar hij de aandacht trok van Fulham. Tussendoor keerde hij kortstondig terug naar zijn jeugdclub Servette.

Dubbele bezetting

Bij Feyenoord heeft rechtsback Bart Nieuwkoop nog niet aan de verwachtingen voldaan. Ook kampt Slot met de inzetbaarheid van Gernot Trauner. De Oostenrijker is regelmatig geblesseerd. Daarnaast kampt de club met beperkte verdedigingsopties, aangezien hoofdtrainer Arne Slot momenteel slechts zeven namen tot zijn beschikking heeft in de verdediging, Dat is onvoldoende voor een dubbele bezetting.

De keuze voor Mbabu komt voort uit eerdere teleurstellingen, zoals het niet kunnen aantrekken van Neco Williams van Nottingham Forest. De Welshe international zal op zijn vroegst aan het einde van het transferwindow beschikbaar zijn, aangezien twee andere verdedigers van Forest momenteel actief zijn op de Africa Cup. Op Transfermarkt.nl wordt de huidige transferwaarde van Mbabu op 3,5 miljoen euro geschat.

Feyenoord moet Mbabu vastleggen

  • Ja, zeker weten
  • Nee, de huidige selectie volstaat
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie