Jaydon Banel

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Jaydon Banel

Jaydon Banel is een Nederlandse aanvaller met Surinaamse roots. In november 2023 debuteerde hij in de A-selectie van Ajax, waar hij sinds 2012 in de jeugdopleiding speelt.

• Banel speelt momenteel voor Ajax
  • In 2023 maakte de aanvaller zijn debuut op het hoogste niveau
  • Een jaar eerder debuteerde hij in het betaald voetbal
  • Banel is jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière

Banel zag op 19 oktober 2004 het levenslicht in Amsterdam. In zijn geboortestad trapte de aanvaller zijn voetbalcarrière af in het shirt van amateurclub Zeeburgia. De rechtspoot maakte in 2012 de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij het volledige traject wist te doorlopen.

Op 17 januari 2022 maakte Banel zijn debuut als profvoetballer. In de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen FC Den Bosch (2-1 overwinning) gaf de voor Naci Ünüvar ingevallen aanvaller meteen zijn visitekaartje af. De assist op de winnende treffer van Ar’Jany Martha kwam op zijn naam te staan. Zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal volgde op 15 december 2022 in de uitwedstrijd tegen Jong PSV (2-2).

In het shirt van Ajax 1 (Pro Shots)

Debuut voor Ajax 1

Banel zat begin 2023 voor het eerst in de wedstrijdselectie van Ajax 1. Zijn daadwerkelijke debuut op het hoogste niveau maakte de Amsterdammer op 30 november in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (4-3 nederlaag). In de 94ste minuut viel hij in voor Brian Brobbey. Banel maakte op 3 december 2023 zijn eerste Eredivisie-minuten in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen NEC.