‘Ajax 1 voorlopig brug te ver voor talent’

Foto: ‘Ajax 1 voorlopig brug te ver voor talent’

Kian Fitzs-Jim werd begin dit seizoen verhuurd aan Excelsior door Ajax. In de winterstop werd hij teruggehaald naar Amsterdam om met het eerste elftal mee te gaan spelen, dat pakte totaal anders uit. Tegen Go Ahead Eagles maakte hij zijn eerste speelminuten. Marinus Dijkhuizen, trainer van Excelsior, had hem graag tot het einde van het seizoen gehouden.

Ajax 1 stap te ver voor Fitz-Jim?

Dijkhuizen heeft met Voetbal International gesproken over de situatie rondom Fitz-Jim. De middenvelder kwam aan het begin van het seizoen naar Excelsior met het idee om alle wedstrijden te spelen, maar het liep anders in Rotterdam. “Hij had moeite met zijn rol en dat was ook logisch. Hij dacht alles te spelen omdat hij van Ajax kwam, maar zo werkt dat simpelweg niet.”

Bij Ajax kreeg het talent veel complimenten en heerste er positiviteit om hem. Bij Excelsior werd hij vaker met zijn neus op de feiten gedrukt en kreeg hij verbeterpunten voorgeschoteld. “Ik vind dat Kian daar heel goed mee is omgegaan, hij heeft zich echt in het elftal geknokt. We speelden doordeweeks een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag en daarin nam hij echt het voortouw en wist hij zijn plek in het elftal af te dwingen. Dat was een mooie ontwikkeling om te zien, ik was ook heel benieuwd hoe hij na de winterstop zou gaan presteren bij ons. We waren er zeker van dat hij zijn meerwaarde zou gaan hebben.”

Tegen Go Ahead pakte Fitz-Jim een half uurtje mee. Dijkhuizen hoopt hem volgend seizoen eigenlijk nog eens te huren van Ajax. “Het zou goed voor hem zijn. Ik denk dat het voor hem nuttig is, want in mijn ogen is Ajax 1 nog een brug te ver. Ik zou hem er graag bij hebben.”

Fitz-Jim is goed genoeg voor Ajax 1

  • Ja, dat is hij zeker
  • Nee, dat is hij nog niet
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie