Overmars doet grote Ajax-onthulling

Foto: Overmars doet grote Ajax-onthulling

Ajax heeft meermaals geprobeerd om Marc Overmars te verleiden tot een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdamse club wilde hem opnieuw installeren als technisch directeur.

Vertrokken directeur benaderd voor terugkeer

In februari 2022 stapte Overmars per direct op als Ajax-directeur. Hij maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. Het Ajax-bestuur heeft sindsdien meerdere pogingen ondernomen om een rentree mogelijk te maken. De NOS meldt: “De eerste keer was al vier weken na zijn ontslag wegens grensoverschrijdend gedrag. De tweede keer vond plaats nadat zijn opvolger Sven Mislintat het veld had moeten ruimen. In beide gevallen zag Overmars een terugkeer niet zitten.”

Overmars werd de eerste keer uitgenodigd door Leen Meijaard om de onvrede bij de vrouwen van Ajax weg te nemen. De hoofdrolspeler daarover: “Ik ging naar binnen. Hij vertelde dat hij soep had gekocht bij de traiteur op de hoek. En daarna ging het snel. Binnen zes seconden, het zat hem kennelijk hoog, vroeg hij: ‘Marc, wil je terugkomen deze zomer?’ Ik barstte in tranen uit, want ik dacht: wat maak ik mee?! Ik moest ontslag nemen. En dan zegt hij opeens: ‘We kunnen niet zonder jou, duik een paar maanden in de luwte, neem therapie en we brengen je terug.'”

Ávila-deal zorgde voor verbazing

Overmars besloot ‘nee’ te zeggen tegen een Ajax-terugkeer. Uiteindelijk stapte hij wel in bij de Belgische club Royal Antwerp FC, dat vorig seizoen de dubbel veroverde. Uitgerekend die club verkocht Gastón Ávila aan de Amsterdammers. “Heel bizar. Heel bizar”, aldus Overmars. “Het was de snelste deal ooit. Maar voor mij was het ook moeilijk, omdat ik dacht: godver, wat halen ze in huis?! Je moet iets verkopen aan de club waar je van houdt. Bij Ávila dacht ik: hij is niet een typische Ajax-speler.”

Sven Mislintat werd enige tijd later ontslagen bij Ajax, waarna Overmars opnieuw werd benaderd. Ook ditmaal was hij afwijzend. “Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp FC blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin.”

Ooit alsnog terug?

Overmars keert voorlopig ook niet terug in Amsterdam. Hij is sowieso tot november 2024 geschorst. De directeur noemt zijn gedrag ‘dom, maar keert hij ooit alsnog terug op het oude nest? “Ik weet het niet. Amsterdam voelt als mijn stad. Ik koester hele mooie herinneringen aan mijn Ajax-tijd, maar mijn fysieke houdbaarheid is korter geworden. Dan ga je misschien ook andere keuzes maken in het leven.”

Heeft de Ajax-leiding hier gefaald?

  • Ja
  • Nee
448+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie