‘Bewuste werkweigering door Ajax-aanwinst’

Foto: ‘Bewuste werkweigering door Ajax-aanwinst’

Valentijn Driessen vindt het onvoorstelbaar dat Borna Sosa voor zijn komst naar Ajax een onbetwiste basisspeler was bij VfB Stuttgart. De Kroaat werd voor een bedrag van acht miljoen euro gehaald door voormalig technisch directeur Sven Mislintat. Sinds zijn overgang naar Ajax heeft de linkspoot echter nog niet kunnen imponeren. Driessen beticht Sosa zelfs van ‘werkweigering’.

Driessen fileert ondermaats presterende Sosa

Dat Sosa op het laatste moment nog werd aangetrokken baarde al opzien, ook al omdat Ajax met Gáston Ávila, Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine al drie linksbacks in huis had. De naam van Nicolás Tagliafico werd geopperd door toenmalig trainer Maurice Steijn, maar tot een transfer van de Argentijn kwam het niet. Daarentegen plukte Mislintat Sosa nog weg bij Stuttgart.

Zondag tegen AZ koos Ajax-trainer John van ‘t Schip voor een vijfmansdefensie, waarin Sosa als wingback aan de linkerkant mocht starten. Driessen haalt in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf venijnig uit naar het optreden van de Kroaat. “Hij liep rond vlak bij ons voor de perstribune en toen dacht ik echt van: hoe is het in godsnaam mogelijk dat deze jongen in Duitsland basisspeler is geweest? Want dat is rennen en vliegen en dat doet hij absoluut niet. Hij wandelt, bekijkt het spel, bekijkt de tribune en wat voor weer het is.”

Driessen kraakt optreden Gaaei

Sosa speelde maar liefst 115 wedstrijden in het shirt van Stuttgart en droeg tevens al meerdere keren het shirt van Kroatië. Desondanks lukt het de linkspoot niet om te aarden bij Ajax en Driessen denkt te weten waarom. “Volgens mij is die jongen er helemaal klaar mee en doet hij aan werkweigering van de eerste tot de laatste minuut.” Ook Anton Gaaei, die in de eerste helft werd gewisseld, moet het ontgelden bij Driessen. “Gaaei doet nog zijn best, maar hij kan niets.”

Moet Ajax Sosa en Gaaei zien kwijt te raken?

  • Ja, zo snel mogelijk
  • Nee, gewoon de tijd geven
1455+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie