Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’

Foto: Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’

Pepijn Lijnders is aangesteld als de nieuwe trainer van Red Bull Salzburg. Momenteel is hij nog assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool. Het einde van een tijdperk is aanstaande in Engeland, maar Lijnders kijkt ook al naar de toekomst. Één ding was in ieder geval duidelijk voor Lijnders. “Ik heb vanaf januari meteen gezegd dat ik in het buitenland wilde blijven werken.”

Directe klik tussen Lijnders en Salzburg

Het Algemeen Dagblad sprak met Lijnders over zijn laatste weken bij Liverpool, maar ook over zijn nieuwe avontuur in Oostenrijk. Uit het gesprek blijkt dat de keuze voor Salzburg vrij snel gemaakt was. “Ik denk dat die club en ik ook weer goed bij elkaar gaan passen. Vorig jaar zomer informeerde Salzburg al eens bij mijn zaakwaarnemer. Ze kwamen afgelopen januari terug toen Jürgen en ik ons vertrek bij Liverpool aankondigden.” Een terugkeer naar Nederland zag de oefenmeester niet echt zitten. “Mijn avontuur in het buitenland is nog niet klaar en mijn vrouw en twee kinderen staan er ook zo in.”

De 41-jarige trainer werkte met jeugdspelers bij PSV, Porto en Liverpool, maar tot 2018 was hij nog nooit eindverantwoordelijke geweest bij een eerste team. Bij NEC ging het niet geweldig voor hem en hij keerde vrij snel terug bij Liverpool, maar hij heeft sinds zijn terugkeer veel geleerd. “De afgelopen zes jaar heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen. Jürgen heeft me persconferenties laten doen, wedstrijdbesprekingen. Alles wat hij zelf ook doet. ‘We doen deze job samen’, zegt hij altijd. En zo is het ook echt. Ik weet dat ik goed ben voorbereid.”

Voor het eerst in jaren lijkt Salzburg eens geen kampioen van Oostenrijk te worden. Er moeten komend seizoen dus echt stappen worden gezet voor Lijnders. “Met de directie hebben we het er al over gehad: ze willen meer onvoorspelbaarheid in het aanvallen nu teams zijn voorbereid op hoe Salzburg speelt.”

Lijnders is klaar voor een baan als hoofdtrainer

  • Ja, hij gaat het goed doen bij Salzburg
  • Nee, ik denk dat het te vroeg komt
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie