Waarom PSV Ramalho (nog) geen nieuw contract aanbiedt

Foto: Waarom PSV Ramalho (nog) geen nieuw contract aanbiedt

Dat PSV een soort van machine is die, ondanks enkele haperingen de laatste tijd in de competitie, dag in dag uit doordraait om de landstitel in de wacht te slepen, moge duidelijk zijn. Toch is er elke keer weer een naam van een speler die opduikt als het om een zwak punt gaat: André Ramalho. De Eindhovense club wacht vooralsnog om zijn aflopende contract te gaan verlengen.

Inside: Braziliaanse verdediger in de wachtkamer gezet door Eindhovense club

Medio 2021 kwam de Braziliaan over van RB Salzburg naar Brabant. Als versterking voor de achterhoede. Aanvulling is een ander woord, maar wél duidelijk met een andere betekenis. Hoewel de centrale verdediger, net zoals ook dit seizoen, behoorlijk wat wedstrijden in de basis van PSV speelde tot nu toe, heerste er toch altijd enige twijfel over zijn spel.

Flets verdedigen

Omdat de twintiger in de opbouw nooit echt beresterk speelt en in verdedigend opzicht zo hier en daar ook nog weleens wat steekjes laat vallen. Zo was dat tegen Feyenoord in de KNVB Beker, waarin hij te ver van de man af stond te dekken en in de voorbije topper tegen Ajax eveneens. Hierin liet hij Brian Brobbey na een sprintduel teveel ruimte, waardoor die Steven Berghuis kon laten scoren.

PSV dacht aan het begin van dit seizoen met Armel Bella-Kotchap een goede vervanger te hebben binnengehaald voor Ramalho, maar die was tot op heden – helaas voor hem én de Eindhovense club – meer geblesseerd dan dat hij op het veld stond. Waardoor Ramalho toch meer aan het spelen is toegekomen dan tevoren gedacht.

Vervanger

Dat heeft er ook mee te maken dat hij, in het plan dat trainer Peter Bosz elke wedstrijd weer heeft, rendeert. Het kan allemaal zeker beduidend beter, maar omdat PSV vooralsnog goed tot zeer goed draait, maalt daar niet alles en iedereen over. Intern heeft de technische staf echter allang en breed gezien dat er eigenlijk voor André Ramalho eigenlijk een vervanger gehaald zal moeten worden.

Voor volgend seizoen welteverstaan. Naast dat Bella-Kotchap ook zal gaan terugkeren in de selectie tijdens de lopende competitie. Het contract van de Braziliaan met krullen loopt aan het einde van dit seizoen af. Als de verdediger een absolute steunpilaar was geweest, dan had de Eindhovense club zonder enige twijfel zijn aflopende verbintenis als de wiedeweerga verlengd.

Geen contractaanbod

Volgens directeur voetbalzaken Earnest Stewart is dat op dit moment nog niet gebeurd. “In de toekomst wel? Voor de groep zou dat goed zijn”, zo liet de voormalig Amerikaans international zich onlangs ergens ontvallen. Veel woorden van de technische baas van de Eindhovenaren. PSV heeft Ramalho in de wachtkamer gezet. Een plek zie zomaar eens zou kunnen gaan veranderen in ‘in de verkoop’.

Moet PSV Ramalho sowieso verkopen?

  • Ja
  • Nee
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie