Armel Bella-Kotchap

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Armel Bella-Kotchap

Armel Bella-Kotchap is een Duitse centrale verdediger van Franse komaf. Hij is international van Duitsland en werd in september 2023 door Southampton voor een jaar uitgeleend aan PSV.

  • Bella-Kotchap speelt momenteel voor PSV
  • De Eindhovenaren huren de verdediger van Southampton
  • Hij maakte zijn professionele debuut bij VfL Bochum
  • Bella-Kotchap debuteerde in 2022 als Duits international
  • Hij is geboren in Parijs

Clubcarrière

Bella-Kotchap werd op 11 december 2001 geboren in de Franse hoofdstad Parijs. Hij is de zoon van Cyrille Florent Bella, die vier interlands speelde voor Kameroen. Dankzij de voetbalcarrière van senior groeide de verdediger op in Duitsland. Bella-Kotchap speelde in de jeugdteams van achtereenvolgens Rot Weiss Ahlen, SC Grimlinghausen, Borussia Mönchengladbach, SG Unterrath, MSV Duisburg en VfL Bochum.

Doorbraak bij VfL Bochum

Op 28 april 2019 debuteerde Bella-Kotchap met VfL Bochum in de Tweede Bundesliga-wedstrijd tegen Erzgebirge Aue (3-2 nederlaag). De verdediger stond in de basis en mocht nadien ook meteen blijven staan van de technische staf, waardoor hij in razend tempo uitgroeide tot een van de sterkhouders. In totaal speelde de geboren Parijzenaar 74 officiële wedstrijden (één doelpunt) voor de Duitse club, waarmee hij in 2021 promoveerde naar de Bundesliga.

Transfer naar Southampton

Iets meer dan vier jaar na zijn debuut maakte Bella-Kotchap de overstap naar Souhampton. Hij maakte zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Leeds United (2-2). In zijn eerste seizoen speelde de centrale verdediger 26 officiële wedstrijden voor The Saints, waarvan 24 in competitieverband. Hij kon niet verhinderen dat zijn nieuwe club in 2023 uit de Premier League degradeerde.

(Pro Shots)

Huurdeal met PSV

In de zomer van 2023 werd Bella-Kotchap aan een aantal aansprekende clubs gelinkt. Op de valreep, op 1 september, maakte hij op huurbasis een huurtransfer naar PSV. Trainer Peter Bosz liet de verdediger op 16 september debuteren in de Eredivisie-wedstrijd tegen NEC (4-0 overwinning). Na een handvol wedstrijden raakte Bella-Kotchap geblesseerd aan zijn schouder, waardoor hij maandenlang buitenspel kwam te staan.


Interlandcarrière

Als speler van Southampton maakte Bella-Kotchap op 26 september 2022 zijn debuut in de nationale ploeg van Duitsland. In de Nations League-wedstrijd tegen Engeland (3-3) mocht hij in blessuretijd invallen voor Kai Havertz. De verdediger behoorde tot de selectie voor het WK in Qatar, maar bondscoach Hansi Fluck gunde hem tijdens de eindronde geen speeltijd. Duitsland werd al in de groepsfase naar huis gestuurd.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie