Brands onthult ‘enige speler die niet heel graag naar PSV wilde’

Foto: Brands onthult ‘enige speler die niet heel graag naar PSV wilde’

PSV maakte op Deadline Day afgelopen zomer serieus werk van de komst van Davinson Sánchez, maar uiteindelijk ketste de deal met Tottenham Hotspur af en gingen de Eindhovenaren voor het huren van Armel Bella-Kotchap. Sánchez tekende vervolgens bij Galatasaray.

Twijfels over overtuiging Davinson Sánchez

“Sánchez was de enige bij wie we het gevoel kregen dat hij zelf niet heel graag wilde”, onthult algemeen directeur Marcel Brands in gesprek met Voetbal International de reden van het afketsen. “Qua salaris leek het haalbaar, maar alle andere spelers met wie we in gesprek gingen, maakten bij hun toenmalige club snel duidelijk dat ze naar PSV wilden. Ze dachten goed mee om de deal mogelijk te maken, bijvoorbeeld door bepaalde voorwaarden te laten vallen. Bij Sánchez ging het anders. Daarom maakten we de keuze om daar niet aan te blijven trekken en Armel Bella-Kotchap te huren.”

Iemand die wél heel graag wilde, was oude bekende Hirving Lozano. “Ik heb altijd contact gehouden. Destijds ben ik een paar keer naar Mexico gevlogen om hem binnen te halen. Ik heb een band opgebouwd met hem en zijn familie. Zijn zaakwaarnemer belde dat er een mogelijkheid was. We vonden het halen van de Champions League wel een voorwaarde. Hoe aantrekkelijk het ook was om meteen ja te zeggen, we wilden niet nog meer risico nemen.”

Begroten op plaats twee

“Onze ambitie is kampioen worden, maar we begroten op plaats twee. Dus we hebben best wel discussie nu de tweede plaats ook recht geeft op Champions League. Moeten we die pot gaan hanteren of niet? Ik ben niet vergeten wat de oorzaak was van de zwakke financiële positie in mijn eerste periode. PSV speelde een paar jaar achter elkaar Champions League en ging daar de uitgaven op baseren. Toen we ons een tijd niet meer kwalificeerden, hielden we dat niet vol. Door de onzekerheid over deelname is het voor Nederlandse topclubs moeilijk om de inkomsten te voorspellen. Daarom hebben we besloten om te gaan werken met driejarenbegrotingen. De kans dat we het volgend jaar halen, is best groot, voor de twee jaar erna neem je dan één keer Champions League en één keer Europa League op. Dan kan het best zo zijn dat je in het Europa League-jaar een paar miljoen verlies maakt, maar dat compenseer je dan met de andere jaren”, aldus Brands tot slot.

Had jij Sánchez graag bij PSV gezien?

  • Ja
  • Neh
793+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:34
73+
‘Volgende Ajax-nachtmerrie dreigt al’
22:26
10+
‘Oranje-international dreigt EK te missen’
22:13
92+
Hato reageert op ‘besluit van Ajax-staf’
22:03
182+
‘Ajax-breuk aanstaande na nekslag’
21:50
26+
Heerenveen drukt Volendam nog verder in de problemen
21:34
296+
Perez verbaast zich over ‘voor Ajax pijnlijke uitspraak’ Van den Boomen
21:20
195+
Pastoor na nederlaag tegen Feyenoord: ‘Wij hadden de hele wedstrijd controle’
21:02
62+
Timber lacht na ‘EK-vraag’: “Natuurlijk, natuurlijk..”
20:57
767+
Ajax-schlemiel verwijdert al zijn Instagram-posts na ‘AZ’
20:47
121+
Ajax en PSV lopen pijnlijk blauwtje bij FC Twente
20:31
147+
Van Gaal over Eredivisie-ster: ‘Als je Nederlander was, had ik je meegenomen’
20:18
227+
Van ‘t Schip legt uit waarom Gaaei al na 36 minuten werd gewisseld
20:18
92+
‘Walgelijke valsspeler’ Bruno Fernandes aan digitale schandpaal genageld
20:00
82+
Mossou over Ajax: ‘Zoveel rare dingen, niets met logica te maken’
19:43
17+
PSG ontsnapt, scorende Malen verliest
19:31
358+
Balende Van den Boomen maakt ‘groot compliment’
19:23
402+
Clasie doet Ajax-onthulling: “Gisteren al”
19:11
131+
Heerenveen verrast met opstelling in Volendam
19:00
104+
‘Wijziging in Ajax-opstelling na AZ’
18:43
107+
Van Dijk bezorgt Liverpool League Cup
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie