‘Ajax verrast met nieuwe directeur transfers’

Foto: ‘Ajax verrast met nieuwe directeur transfers’

Voetbal International meldt dat Ajax in Christopher Vivell de mogelijke nieuwe directeur transfers ziet. Het is één van de namen die in beeld is om de functie in te gaan vullen. Vivell werkte eerder onder andere voor RB Leipzig en Chelsea.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Vivell in beeld bij Ajax voor positie directeur transfers

Alex Kroes verklaarde kort na zijn begin bij Ajax dat hij komende zomer de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt op het gebied van transfers, waarbij hij ondersteuning krijgt van hoofdscout Kelvin de Lang, director of football Marijn Beuker en de technische mensen in het bestuur van Ajax. Na die transferperiode is Kroes van plan om wel een directeur transferzaken aan te stellen.

In dat licht is Vivell één van de kandidaten bij Ajax”, schetst het weekblad. De 37-jarige Duitser heeft een verleden bij het Red Bull-concern en werkte onder meer bij RB Salzburg en RB Leipzig. Tevens was hij sportief directeur bij Chelsea. “Vivell deed als sportief directeur van RB Leipzig ook al zaken met Ajax. Een jaar nadat Brobbey transfervrij de overstap maakte naar Duitsland, werd hij voor zestien miljoen euro terug verkocht aan Ajax. Vivell haalde bij RB Leipzig ook spelers als Angeliño, Josko Gvardiol, Dominik Szoboszlai, Ilaix Moriba en Timo Werner binnen. Bij Red Bull Salzburg wordt hij gezien als de ontdekker van Erling Haaland”, schrijft Voetbal International.

Het weekblad meldt echter niet dat Vivell de enige kandidaat is voor Ajax. Voorlopig geldt het Feyenoord-model als voorbeeld voor Kroes, die daardoor alle touwtjes in handen heeft. De Ajax-leiding kan daardoor de komende transferzomer rustig in goede banen leiden en de nieuwe aan te stellen directeur transfers kan vervolgens in alle rust na de transferperiode aan zijn nieuwe klus beginnen.

Is Vivell een goede kandidaat?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
806+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie