Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”

Foto: Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”

Het is een rumoerige periode geweest voor Alex Kroes. De technisch directeur van Ajax werd binnengehaald als algemeen directeur, wegens vermeende handel in aandelen met voorkennis is zijn rol binnen de club wat aangepast. Niet Kroes, maar Menno Geelen is nu algemeen directeur. “Onze samenwerking is goed en ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen.Wat zijn de zaken waar Kroes zich nu precies mee bezighoudt?

Kroes spreekt zich uit over nieuwe beleid Ajax

Kroes geeft voor het eerst sinds zijn aanstelling als technisch directeur een interview. In gesprek met De Telegraaf gaat hij in op zijn taken. Het liefst wil hij komend seizoen weer om de prijzen meedoen met Ajax, toch is de td realistisch. “We doen ons stinkende best om de voorwaarden te creëren, maar ik kan er nu nog geen zinnig woord over zeggen. Op 1 september, na het sluiten van de transfermarkt, zal ik een redelijk beeld hebben. Maar er moet écht van alles gebeuren. Het ligt aan ons als directie of we deze transferwindow kunnen doen wat we willen doen. Dat is cruciaal.”

Ajax zal deze transferzomer eerst moeten verkopen voordat er spelers kunnen worden aangetrokken geeft Kroes aan. “Het is niet verstandig nu allerlei spelers binnen te halen, terwijl er nog niemand is verkocht. Dus moeten we ruimte creëren om vervolgstappen te kunnen zetten”, begint Kroes. “Het is strategie hoe snel je als Ajax wilt verkopen en wie je wilt verkopen. Moet je op sommige spelers dan maar je verlies pakken? We kunnen namelijk niet tot half augustus wachten met het aankopen van spelers.” Volgens de 50-jarige directeur kan het ook voor komen dat Ajax spelers met verlies van de hand doet om ruimte voor nieuwe investeringen te creëren.

Salarishuis moet krimpen

De huidige financiële situatie zorgt ervoor dat het salarishuis eigenlijk iets te groot is vergeleken met de inkomsten. “In onze huidige situatie mag het allemaal best wat minder. Als een speler niet het gevoel heeft dat Ajax voor hem de club is en hij in het buitenland meer kan verdienen, dan moet hij dat doen.” Kroes wil verder nog meer resultaat halen uit de eigen opleiding, in plaats van de vele buitenlandse aankopen. “Dat wil niet zeggen dat we nooit meer spelers uit het buitenland halen, maar Ajax is nog steeds dé opleider.”

Vertrouwen in de transferzomer met Kroes?

  • Ja, hij gaat het naar behoren doen
  • Nee, het wordt niks
135+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie