Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes

Foto: Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes

Ajax is nog altijd opzoek naar een nieuwe trainer voor de komende seizoenen. Francesco Farioli lijkt op pole position te liggen om de baan te krijgen. Ajax zet namelijk vaart achter het aantrekken van de Italiaan. Kroes gaat tijdens een gesprek kort in over de zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer. Volgens hem lijkt de club een vakidioot nodig te hebben.

Vakidioot op weg naar Ajax?

Kroes, de nieuwe technisch directeur van Ajax, ging in gesprek met De Telegraaf. De twee partijen spraken ook over de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Niet alleen Erik ten Hag, Graham Potter en Farioli stonden op het wensenlijstje van Kroes. “Louis van Gaal wil net als Danny Blind niet 24 uur per dag met het trainerschap bezig zijn. En dat is bij Ajax nodig”, begint Kroes. “Ik begrijp dat hij op zijn leeftijd geen trainer meer wil zijn. In zijn rol als adviseur van de rvc ben ik heel blij met Louis. Het is fijn dat hij zich voor de club inzet.”

Ten Hag stond bovenaan het wensenlijstje van de technisch directeur, maar over Potter en Farioli is hij ook zeer te spreken. “Bij Graham Potter had ik ook een heel goed gevoel. Ik vind hem een charismatische people manager, die ook dol is op zijn vak. Zijn manier van werken spreekt me heel erg aan. Vanwege zijn leeftijd (48) heeft hij meer ervaring dan Francesco Farioli (35), die ook een geweldige voetbalvisie heeft en ook een vakidioot is. Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben.”

Hoe het zit met de onderhandeling tussen Ajax en Farilio wil kroes niks kwijt. “Daar zeg ik nu niets over.”

Heeft Ajax een ‘vakidioot’ nodig?

  • Ja, dat lijkt nu de beste keuze
  • Nee, het hoeft niet over de top
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie