Oosterwolde maakt stap van Serie B naar Turkse top

Foto: Oosterwolde maakt stap van Serie B naar Turkse top

Jayden Oosterwolde maakt een fraaie promotie. De 21-jarige linksback verruilt de Serie B voor de Turkse top. De Zwollenaar heeft een transfer versierd naar Fenerbahçe.

Dit nieuws bracht de club uit Istanbul maandagmiddag via de officiële kanalen. Vorige week bracht transfergoeroe Fabrizio Romano al naar buiten dat de overstap snel zou worden afgerond. Nu is er ook daadwerkelijk witte rook rond de transfer. Fenerbahçe betaalt naar verluidt zo’n zes miljoen euro aan Parma. Oosterwolde zet zijn krabbel onder een contract tot medio 2027.

Parma huurde Oosterwolde in de winter van vorig jaar van FC Twente, om hem een half jaar voor drie miljoen definitief in te lijven. Een halfjaar later is de vleugelverdediger alweer vertrokken uit Italië. In de Serie B maakte onze landgenoot een goede indruk bij de grote club, waar Gianluigi Buffon nog altijd onder lat staat. Na 24 officiële duels (1 goal) voor Parma verkast Oosterwolde naar Fenerbahçe.

Titelstrijd

Fenerbahçe zit in een titelrace verwikkeld met liefst drie stadsgenoten: Galatasaray, Istanbul Basaksehir en Besiktas. Om die strijd aan te kunnen kijkt Fener deze transferperiode naar het versterken van de selectie. Met Oosterwolde hebben heeft de clubleiding dat ieder geval gedaan op de linksbackpositie. Bij zijn nieuwe ploeg treft Oosterwolde onder meer oud-NEC’er Ferdi Kadioglu.

Kan hij deze stap goed aan?

  • Zeker wel, heeft veel potentie
  • De stap lijkt me wat te groot
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie