Oosterwolde doet boekje open: ‘Flinke trap verkocht’

Foto: Oosterwolde doet boekje open: ‘Flinke trap verkocht’

Het moment waarop Jayden Oosterwolde een ‘kopschop’ uitdeelde aan een fan van Trabzonspor die het veld betrad bij de enorme rellen afgelopen weekend ging viral. De Nederlander blikt er nu op terug.

Jayden Oosterwolde (Fenerbahçe) trapte bewapende man: ‘Zodat hij ons niets aan kon doen’

“Toen de scheidsrechter affloot en we de overwinning begonnen te vieren, kwamen er direct mensen het veld op in onze richting gerend. De eerste die ik zag was een gemaskerde man met een wapen in zijn hand. Voor we het wisten waren we omsingeld door tientallen ‘fans’ van Trabzonspor en wat stewards die ze ook niet meer konden tegenhouden. Het enige waar we aan dachten was zo snel mogelijk elkaar in veiligheid brengen en de kleedkamer opzoeken.”

“Ik heb deze eerste, gemaskerde en gewapende man die op mijn teamgenoot afstormde, niet tegen zijn hoofd geschopt. Toen hij tegen de grond was gewerkt, heb ik hem wel een trap verkocht. Een behoorlijke, dat geef ik toe, maar dat was op zijn zij. Dat deed ik omdat we ons in alle hectiek enorm bedreigd voelden. Hij had een wapen. In mijn ogen was hij gevaarlijk en ik wilde ervoor zorgen dat hij ons niets meer kon aandoen. Ik heb de beelden naderhand ook gezien. Als je goed kijkt, zie je dat ik niet tegen zijn hoofd schopte”, legt Oosterwolde (22) uit aan het Algemeen Dagblad.

Fenerbahçe dreigt nu uit de Süper Lig te stappen. Oosterwolde: “Als de veiligheid van spelers niet gegarandeerd kan worden op en rond het veld, dan wordt het wel lastig om wedstrijden te spelen. Dus ja, dat snap ik wel. Wij willen natuurlijk voetballen en kampioen worden, maar dan wel op een veilige manier.”

Oosterwolde verdient…

  • Een schorsing
  • Een lintje
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie