EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Welke bekende spelers spelen bij Turkije?

Foto: Welke bekende spelers spelen bij Turkije?

Welke bekende spelers spelen bij Turkije? Dat sommigen zich dat afvragen is niet heel vreemd, want Turkije is niet gelijk het beste voetballand van alle kwartfinalisten. Toch zitten er aardig wat toppers en in Nederland bekende spelers tussen. Wie zijn de bekendste en beste spelers van het Turkse elftal en wie gaan tegen Nederland spelen? SoccerNews legt het uit.

SN legt uit wie de beste en bekendste spelers zijn van Turkije

Een naam die een belletje kan doen rinkelen is die van Ferdi Kadioglu. Hij is geboren in Arnhem en speelde in de Nederlandse Eredivisie voor Vitesse en NEC, alvorens hij naar Fenerbahçe vertrok. Bij de Turkse topclub werd Kadioglu van creatieve middenvelder omgeturnd tot vleugelverdediger. Met veel succes, want Kadioglu is een steunpilaar in de Turkse ploeg en wordt voor tientallen miljoenen gelinkt aan Engelse grootmachten. Meer over Ferdi Kadioglu lees je hier.

Wie spelen met Turkije tegen Nederland?

Een andere oud-Eredivisiespeler in de selectie van Turkije is Orkun Kökcü, voormalig Feyenoord-publiekslieveling. De middenvelder van SL Benfica is echter geschorst en zal dus niet in actie komen voor Turkije tegen Nederland. Dé vedette van de Turken keert daarentegen juist terug in de ploeg: Hakan Calhanoglu, smaakmaker van de Italiaanse landskampioen Inter Milan.

Centrumverdediger Merih Demiral (oud-Juventus, nu actief in het Midden-Oosten) werd geschorst wegens zijn ‘Wolvengebaar’ na zijn goals in de achtste finale tegen Oostenrijk (2-1). Tot slot nog zeer noemenswaardig is Arda Güler, het grootste talent van het land, sinds vorig seizoen actief bij Real Madrid. Zeker een speler om nauwlettend in de gaten te houden.

In een eerdere SN leg uit doken we in de historie van clashes tussen Turkije en Nederland, want won Turkije ooit van Nederland?

Vermoedelijke opstelling Turkije tegen Nederland

Mert Günok; Ferdi Kadıoglu, Abdülkerim Bardakcı, Samet Akaydın, Mert Müldür; Salih Özcan, Kaan Ayhan, Hakan Calhanoglu; Kenan Yildiz, Barıs Yılmaz, Arda Güler.

Kende jij al minstens 5 spelers van deze 11?

  • Ja
  • Nee, eerlijk gezegd niet
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie