Kadioglu: “Beide landen zijn me dierbaar”

Foto: Kadioglu: “Beide landen zijn me dierbaar”

Ferdi Kadioglu doorliep verschillende jeugdelftallen van Nederland, maar koos uiteindelijk voor een interlandcarrière namens Turkije. Volgens de smaakmaker van Fenerbahçe betrof het een lastige doch weloverwogen beslissing.

Turkije kreeg voorkeur boven Nederland

Kadioglu stelt dat de timing een belangrijke rol speelde. “Ik heb er goed over nagedacht en ook met de mensen om mij heen over gesproken”, zo opent de voormalig NEC’er in gesprek met Voetbal International. “Beide landen zijn me dierbaar. Op eindtoernooien was ik vroeger ook altijd voor Turkije én Nederland. Net wie er moest spelen, en vaak was er een van de twee ook niet bij, dus dat maakte het ook wel makkelijk.”

“Maar nu moest ik kiezen en uiteindelijk kreeg Turkije mijn voorkeur. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad”, vervolgt Kadioglu. “Het voelt goed en sportief heb ik al veel mooie momenten met de Turkse nationale ploeg meegemaakt. En dan moet het hoogtepunt komende zomer nog volgen, met het EK in Duitsland. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Spijt heeft Kadioglu sowieso niet van zijn carrièrekeuzes. “Ik koos niet voor de makkelijkste route, door op jonge leeftijd alles achter te laten voor het avontuur in Turkije. Je moet dan mentaal sterk zijn en knokken voor je plek. Dat is gelukt en daarom zie ik het voor mezelf als de ideale route. En soms besef ik wel: Het is niet normaal wat ik allemaal meemaak.”

Had Oranje meer interesse moeten tonen?

  • Ja
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie