Kadioglu over zijn weg naar de top: “Ik had gewoon tijd nodig”

Foto: Kadioglu over zijn weg naar de top: “Ik had gewoon tijd nodig”

Ferdi Kadioglu brak ooit door bij NEC en vertrok een aantal jaar later naar Fenerbahçe. De jongeling verdween een tijd lang uit beeld na zijn Turkse overstap. Na een opvallende positiewisseling is Kadioglu een van de belangrijke krachten van Fenerbahçe. Ondertussen hebben clubs als Borussia Dortmund interesse in de 24-jarige flankspeler. “Het is niet normaal wat ik allemaal meemaak.”

Kadioglu nu belangrijk als linksback bij Fenerbahçe 

Nadat Kadioglu op 16-jarige leeftijd doorbrak bij NEC leek de jongeling een grote toekomst te hebben als prof. Bij de Nijmeegse ploeg ging het met horten en stoten voor de buitenspeler. Op 19-jarige leeftijd vertrok de aanvaller naar Turkije. In gesprek met Voetbal International kijkt hij terug op de afgelopen jaren. “Toen Fenerbahçe zich meldde, wist ik eigenlijk wel meteen: Dit is een unieke kans, die moet ik grijpen.” In zijn eerste jaren bij de Turkse club kon Kadioglu niet presteren. Ondanks dat hij nauwelijks minuten maakte bleef hij hard werken. “Ik moest sterker worden en ging daarmee aan de slag. Ik maakte heel veel trainingsuren in de gym en voelde mezelf sterker worden. Mijn tijd zou nog komen, daar was ik van overtuigd.”

In Nederland kennen we Kadioglu als een buitenspeler, maar een aantal jaar geleden is hij van positie gewisseld. Zo veranderde hij langzaam in een vleugelverdediger. “Het was inderdaad een flinke ommezwaai, want tot een paar jaar terug had ik dit echt niet voor mogelijk gehouden, maar zo zie je maar weer dat het raar kan lopen in het voetbal. Het geeft me nu ook echt een kick om de bal af te pakken en daarna gelijk te kijken of ik aanvallend van waarde kan zijn.”

Samenwerking met Tadic

Kadioglu speelt doorgaans als aanvallende vleugelverdediger aan de linkerkant van het veld. Daardoor werkt hij in het veld veel samen met Dusan Tadic. “Met Dusan Tadic voor me als linksbuiten is het dit seizoen heerlijk voetballen, we hebben een goede klik samen. We praten vaak in het Nederlands met elkaar, vooral in het veld moet je elkaar snel kunnen begrijpen, dus dan is het prettig om zo met elkaar te communiceren.”

Kadioglu zet nog eens de stap naar de Europese (sub)top

  • Ja, hij heeft zich uitstekend ontwikkelt als linksback
  • Nee, dit is zijn plafond
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie