Wat kan Cristiano Ronaldo nog op zijn oude dag? Dat wisten we toen hij nog bij Manchester United speelde, maar inmiddels is de superster actief in Saudi-Arabië bij Al-Nassr, waardoor we hem niet meer week in week uit actief zien. Is CR7 klaar voor nog één laatste kunstje bij zijn land, op in Groep F van het EK 2024? Tsjechië, Georgië en Turkije ruiken ongetwijfeld bloed.

Stand Groep F EK 2024

Uitslagen Groep F EK 2024

Groep F EK 2024 – analyse

Dat is natuurlijk niet helemaal terecht, want Portugal is zoveel meer dan alleen Ronaldo. Luis Días doet het geweldig in het hart van de verdediging bij Manchester City en ook Bernardo Silva presteert nog altijd op de toppen van zijn kunnen in het Etihad Stadium. Verder beschikken de Portugezen over een talentvolle keeper (Diogo Costa van FC Porto) en is Pepe nog altijd van de partij. Letterlijk gezien is de stopper zijn wilde haren natuurlijk al lang en breed verloren, maar figuurlijk gezien zeker niet.

Verder zijn we in deze poule natuurlijk benieuwd naar Orkun Kökcü bij Turkije. Kökcü heeft Feyenoord al lang en breed achter zich gelaten en bij zijn ‘nieuwe’ club SL Benfica staat hij wekelijks oog in oog met spelers die hij ook op het EK 2024 tegenkomt, in de Portugese competitie. En kan Arda Güler wat? Dit supertalent hebben we nog niet zo heel vaak in actie gezien bij Real Madrid, maar hij beschikt over de potentie om een verrassing te worden.

Ook Georgië springt in het oog, vooral door de aanwezigheid van Georges Mikautadze, die in de tweede seizoenshelft door Ajax uitgeleend werd aan FC Metz, en natuurlijk Khvicha Kvaratskhelia. Kvaratskhelia was in het seizoen 2022-2023 ‘Kvaradona’ bij Napoli, ‘de nieuwe Diego Armando Maradona’, maar deelde in het voorbije voetbaljaar mee in de malaise in Napels. Misschien heeft hij zich echter wel ultiem op kunnen laden voor het Europees kampioenschap!