Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

De Vrij ontmaskert leugenaar Alex Kroes: ‘Zijn verhaal klopt niet’

Foto: De Vrij ontmaskert leugenaar Alex Kroes: ‘Zijn verhaal klopt niet’

Er klopt niets van het verhaal dat Alex Kroes vertelt over de transfer van Stefan de Vrij naar Internazionale. Dat vertelt de verdediger in het Algemeen Dagblad. In het interview doorbreekt De Vrij zijn stilte rondom zijn zaak tegen zaakwaarnemerskantoor SEG, dat mede door Kroes werd opgezet.

Stefan de Vrij vs. Alex Kroes

Na een gesprek met zijn ploeggenoot, Romelu Lukaku, begon de Nederlander te twijfelen aan SEG. De Belgische spits stelde De Vrij een aantal kritische vragen over de betrokkenheid van het zaakwaarnemerskantoor bij zijn overstap van SS Lazio naar Internazionale. “Maar weet je zeker dat ze jóu hebben vertegenwoordigd? Je hebt geen schriftelijke overeenkomst met ze, of wel? Zoek dat eens uit”, vroeg Lukaku.

De Vrij had een goede band met onder meer SEG-directeur Kees Vos en erkent ‘het zakelijke uit het oog te zijn verloren’. “Ik stelde geen vragen om maar niet wantrouwend over te komen. Dat was naïef. Maar toen ik na dat gesprek met Lukaku advocaten begon in te schakelen, veranderde er veel”, stelt De Vrij.

De Vrij ging op onderzoek uit. Het bleek dat SEG maar liefst 9,5 miljoen euro aan commissies had opgestreken bij zijn overgang. “Er was geen enkele transparantie geweest. Niet over het bedrag en ook niet dat SEG de club en niet mij bijstond bij de transfer. Ik werd uiteindelijk door niemand vertegenwoordigd.”

Rechtszaak

De Vrij won uiteindelijk de rechtszaak en kreeg een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro. Kroes verklaarde later dat hij ‘geen euro’ meer had kunnen verdienen bij Internazionale. “Dat had hij tijdens het WK in Qatar gehoord, zei hij”, aldus De Vrij. “En hij had zogezegd geen belang om het voor SEG op te nemen, het bedrijf dat een advertentie op de voorpagina zette van Het Parool om hem succes te wensen toen hij bij Ajax startte.”

“Kroes deed zelf de eerste onderhandelingen met Inter. Kroes ondertekende die verklaring toen hij al bij Ajax werkzaam was. Zijn verhaal klopt niet. Ik verlengde mijn contract bij Inter en ging er wel degelijk op vooruit. En toen was ik al vijf jaar ouder dan bij mijn eerste contract in Milaan en niet eens onbetwist basisspeler. In 2018 was mijn onderhandelingspositie gewoon veel beter dan afgelopen zomer.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie