Meerdere voordelen voor Oranje: “Wat in de halve finale kan helpen…”

Foto: Meerdere voordelen voor Oranje: “Wat in de halve finale kan helpen…”

Khalid Boulahrouz heeft goede hoop dat het Nederlands elftal zich kan plaatsen voor de finale van het EK. De oud-international van Oranje ziet genoeg aanknopingspunten om de Engelsen te verslaan in de halve finale.

Boulahrouz ziet kansen voor Oranje tegen Engeland in halve finale op EK in Duitsland

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt de oud-verdediger nog eens terug op de halve finale van het WK 2010. “Als ik terugdenk aan het WK van 2010, herinner ik me vooral hoe zelfverzekerd we waren. Uruguay was echt niet de minste ploeg, met Diego Forlán, Luis Suárez en Diego Godín, maar wij wisten gewoon dat we gingen winnen. Dat was geen arrogantie – het was puur omdat alles klopte. We speelden stabiel, de tactiek pakte goed uit en we hadden heel veel kwaliteit in huis. Dat we zover kwamen, had niets met toeval te maken.”

Geluk voor Oranje

Boulahrouz laat ook zijn licht schijnen op de huidige prestaties van Oranje, dat volgens hem een mooie route heeft gekregen naar een mogelijke EK-titel. “Dit Nederlands elftal heeft soms wat geluk gehad. Ook met het schema. Maar ik vind het wel heel knap hoe ze de wedstrijd tegen Turkije hebben weten te draaien.”

Geen druk voor Oranje

Volgens de huidig voetbalanalist kan Oranje profiteren van een mogelijk voordeel. “Wat in de halve finale kan helpen, is dat de druk van het vroeg uitgeschakeld worden is weggevallen. In feite hebben de spelers niks meer te verliezen. Dat scheelt misschien wel.” Daarnaast ziet Boulahrouz nog een opmerkelijke gebeurtenis bij Oranje. “Wat ik ook bemoedigend vind, is dat telkens weer andere spelers pieken. De ene keer Malen, dan weer Weghorst, De Vrij, Aké of Verbruggen. Iedereen heeft daarmee zijn waarde voor dit team. Dat geeft veel vertrouwen.”

Zie jij Oranje ook de finale halen?

  • Ja, dat moet lukken
  • Nee, dat gaat niet lukken
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie