Selectie Spanje Euro 2024

Spaans Nationaal elftal

De winnaars van het Europees Kampioenschap in 2008 & 2012 nemen ook weer deel aan dit EK. Op het EK in 2020 wist Spanje helaas alleen de halve finale te behalen, maar kwam het niet verder dan dat. Spanje is hongerig en uit op succes, maar makkelijk zal het niet zijn op het EK 2024!

Poule en programma

Spanje is één van de vier landen in Groep B. Samen met Italië, Kroatië en Albanië heeft Spanje niet de makkelijkste groep. Toch zal Spanje uit zijn op resultaat en dat moet de ploeg maar laten zien. Hoe zal Spanje presteren?

Hieronder is het programma van Spanje te zien voor in de groepsfase. Als je benieuwd bent naar andere wedstrijden, kun je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

Herhaling van 2008 en 2012?

Spanje beleefde één van de mooiste momenten in de voetbalhistorie. Spanje wist drie eindtoernooien achter elkaar te winnen. Het won het Europees Kampioenschap in 2008 en 2012 en tussendoor ook nog het Wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika. Geweldige resultaten en mooi voetbal zorgde voor de overwinningen. Nu is het anders. In 2016 behaalde Spanje de achtste finale en 2020 de halve finale. Zal het minstens een finaleplek pakken?

Isco zal één van de afwezigen zijn voor het Spaanse elftal. Isco heeft zijn fibula gebroken en is daarmee afwezig voor het Spaans elftal. De middenvelder die zijn carrière nieuw leven in wist te blazen bij Real Betis heeft nog nooit aan een Europees Kampioenschap mee gedaan. Naast dat mist Spanje ook Gavi op het middenveld in de selectie.

Selectie

Luis de la Fuente heeft de touwen in handen bij Spanje en wil dat dan ook gaan laten zien dit EK. Met – hoogstwaarschijnlijk – een 4-2-3-1 opstelling. Met een gecontroleerd middenveld is dat zeker mogelijk.

Blessures Spaans elftal

Helaas kunnen een paar spelers niet mee met het EK, waaronder middenvelder van Barcelona Gavi. Hieronder zie je ook andere spelers die niet mee kunnen.

Historische prestaties van Spanje

Spanje heeft jarenlang van successen mogen genieten. Zo wist Spanje drie eindtoernooien achter elkaar te winnen. Het Europees Kampioenschap in 2008 en 2012 werden gewonnen en tussendoor ook nog eens het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika in 2010. Daarna bleef het rustig aan de Spaanse kant. Wel wist Spanje de UEFA Nations League nog te winnen in Nederland. Dit was in het seizoen 2022/2023. Weet Spanje met de nieuwe generatie wat te bereiken?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie