Groep B EK 2024

Groep B is dit Europees kampioenschap de fameuze ‘poule des doods’, met niet één, niet twee, maar drie toplanden. Spanje, Italië én Kroatië zijn aan elkaar gekoppeld en er zijn maar twee landen die doorgaan naar de knock-outfase van het EK 2024, of drie, maar dat ligt weer aan de behaalde punten. Wordt het Spanje? Wordt het Italië? Wordt het Kroatië? Of, en dat zou niet voor het eerst zijn, gaat Albanië naar de volgende ronde van het EK als megaverrassing?

Stand Groep B EK 2024

Uitslagen Groep B EK 2024

Groep B EK 2024 – analyse

We beginnen met de topfavoriet om Groep B van het EK 2024 te winnen: Spanje. La Furia Roja stond een tijdlang aan de top en won achtereenvolgens het wereldkampioenschap van 2010 en het Europees kampioenschap van 2012. Daarna kwam de klad er echter in en inmiddels beschikken de Spanjaarden over een frisse groep spelers, met toptalenten als Pedri, Gavi en de pas 16-jarige Lamine Yamal van FC Barcelona. Bondscoach Luis de la Fuente heeft er één geheel van gemaakt, maar of zijn groep ook klaar is om een eindtoernooi te winnen, dat moet nog blijken.

Italië is in ieder geval een geduchte concurrent en we hebben het hier wel over de regerend Europees kampioen! Na EK 2020, dat gespeeld werd in 2021 wegens de coronapandemie, verdween La Squadra Azurra echter compléét van het podium: Gianluigi Donnarumma, Nicolà Barella; ze leken er opeens helemaal niets meer van te kunnen. Inmiddels zijn de Italianen terug op het hoogste podium en op het hoogste podium mag je ze nóóit uitvlakken. Al doet ‘sterspeler’ Sandro Tonali niet mee wegens een gokschorsing.

Bij Kroatië hopen ze vooral op oudgedienden. Vooral op één oudgediende, want voor Luka Modric wordt het EK 2024 ongetwijfeld zijn laatste kunstje. Bij Real Madrid maakt de al weer 38-jarige spelmaker amper nog de 90 minuten vol, maar bij de Kroaten is hij natuurlijk de eerste die op het wedstrijdformulier staat. Het Balkan-land laat vrijwel altijd van zich horen op WK’s en EK’s, maar het valt vooral te hopen dat de tank niet leeg is. En dan staat er óók nog eens een duel op het programma met een streekgenoot: Albanië, de grote outsider van Groep B.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie