Selectie Portugal Euro 2024

Cristiano Ronaldo Portugees Elftal

Portugal zal voor de laatste keer aan een EK beginnen met Cristiano Ronaldo. Dit zal voor extra motivatie bij de Portugese legende. Een herhaling van 2016 is dan waar het land van droomt. Desalniettemin zal dit verre van een makkelijke taak worden voor Portugal. Toch zijn de wonderen de wereld niet uit. Lees in dit artikel informatie over de selectie, programma en blessure’s van Portugal met betrekking tot het EK 2024.

Poule en programma

Portugal zit in groep F. Daar zal het de volgende landen treffen: Turkije, Tsjechië en Georgië. Een nummer één plek in de groep is dan ook wel het doel. Een herhaling van het Europees Kampioenschap in 2016 is dan ook de wens voor de Portugezen. Na een kwalificatie waar het alleen maar heeft gewonnen zit het vertrouwen er wel in!

Portugal heeft niet de moeilijkste groep. Zie hieronder het speelschema van Portugal in de groepsfase. Benieuwd naar andere wedstrijden? Dan kan je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

Wellicht Cristiano Ronaldo’s laatste EK

Cristiano Ronaldo is ook voor dit eindtoernooi opgeroepen voor de Portugese selectie. Desalniettemin is de 39-jarige aanvaller niet eens de oudste in de selectie. Met 41 jaar is verdediger Pepe ook geselecteerd voor het nationaal elftal. Roberto Martinez laat dus zien een mix mee te willen nemen van talent, maar ook de ervaren krachten nog steeds erg waardeert.

Helaas zou dit wellicht – net als voor een paar andere voetballers – het laatste eindtoernooi kunnen zijn. In ieder geval volgend Europees Kampioenschap zal te lang duren. De kans is dus zeker groot dat dit de laatste keer is dat wij van Cristiano Ronaldo mogen genieten tijdens het EK.

Selectie

Roberto Martinez neemt de 39-jarige Cristiano Ronaldo mee. Voor de rest lijken er ook geen enorme verrassingen te zitten in de selectie van de Spaanse coach. Hoogstwaarschijnlijk zal Martinez de 4-3-3 opstelling hanteren met deze selectie.

Blessures Portugees elftal

Voor sommige spelers komt het Europees Kampioenschap te vroeg. Raphael Guerreiro lijkt in ieder geval de meest opvallende naam om het EK te missen.

Historische prestaties van Portugal

Portugal gaat met Cristiano Ronaldo voor een laatste keer aantreden. Ronaldo maakte in 2016 een mooi toernooi mee met de Portugezen waarin Portugal het EK wist te winnen. Daarna wist Portugal nog wel de UEFA Nations League te winnen in 2018/2019. Verder bleef het aardig rustig de laatste jaren. Nu het de laatste keer gaat zijn voor Ronaldo staat er dus wel wat druk achter. Weet Cristiano Ronaldo nog een keer te schitteren?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie