Selectie Engeland Euro 2024

Harry Kane Jude Bellingham Engeland selectie

Engeland heeft een mooi elftal bij elkaar gesprokkeld en wil daarmee indruk wekken op het Europees Kampioenschap. In een relatief makkelijke groep zal Engeland zich opmaken voor drie groepswedstrijden om zich hopelijk te kwalificeren voor de knock-out fase van EK 2024!

Poule en programma

Engeland bevindt zich in groep C. Samen met Slovenië, Denemarken en Slowakije zal Engeland strijden voor de nummer één positie in de groep. Op het Europees Kampioenschap in 2020 wist Engeland in de finale te komen, maar eindigde het helaas op een tweede plek. Het Wereld Kampioenschap in 2022 was een nog minder succes, waar het in de kwartfinales strandde.

Hieronder is het programma te zien voor het Engels voetbalelftal. Als je benieuwd bent naar andere wedstrijden, kun je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

Gareth Southgate’s mix van talent en ervaring

Gareth Southgate heeft het voor het uitkiezen als bondscoach van Engeland. Met opkomende talenten, maar ook ervaren spelers die nog steeds de sterren van de hemel spelen hebben de Engelsen een mooie selectie in aankomst. Velen schatten de kansen van Engeland ook hoog in met de mogelijke selecties. David Beckham heeft ook vertrouwen in het Europees Kampioenschap in 2024!

Na de tweede plek in het vorige Europees Kampioenschap hoopt Engeland nu weer in de finale te komen, maar dan wel met winst eindigen. Het zal geen makkelijke klus worden voor Gareth Southgate & co.

Selectie

Engeland heeft dus een mooie selectie. Met spelers als Harry Kane en Jude Bellingham die beide een geweldig seizoen achter de rug hebben, kan het weleens goed uitpakken voor Engeland. Hoogstwaarschijnlijk zal Engeland zich scharen achter de redelijk populaire 4-2-3-1 opstelling.

Blessures Engels elftal

Het Europees Kampioenschap komt voor sommige spelers helaas wel te vroeg. Hieronder zie je een lijst met welke spelers niet mee kunnen naar het EK 2024.

Historische prestaties van Engeland

De Engelsen hebben het vaak moeilijk in eindtoernooien. Ondanks dat selecties van de Engelsen vaak erg sterk zijn, ziet het er op eindtoernooien vaak niet goed uit. Hopelijk voor de Engelsen zal dat dit jaar anders zijn. Vorig EK in 2020 wist Italië met de winst vandoor te gaan en bleef Engeland als tweede achter. In de geschiedenis wist Engeland alleen het WK in 1966 te winnen. Engeland heeft de potentie om ver te komen dit toernooi.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie