Selectie Duitsland Euro 2024

Duitsland Nationaal Elftal EK

Het Europees Kampioenschap vindt plaats in Duitsland en daardoor heeft die Mannschaft een mooi thuisvoordeel te pakken. Duitsland wil zich in eigen land dan ook maar al te graag bewijzen. Met spelers die op dit moment in vorm zijn, moet dat zeker mogelijk zijn!

Poule en programma

Duitsland bevindt zich in poule A. Hiermee deelt het de poule met Hongarije, Zwitserland en Schotland. Duitsland is duidelijk de betere ploeg in de poule. Duitsland won voor het laatst in 1996 en heeft in die tussentijd alleen nog één keer een finaleplek weten te behalen. Zal dit het jaar zijn?

Hieronder is het programma van Duitsland te zien voor in de groepsfase. Als je benieuwd bent naar andere wedstrijden, kun je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

One last dance

Duitsland neemt het in eigen land op in een relatief makkelijke poule. Goed voor het gastland, zo kan het natuurlijk zo ver mogelijk komen in eigen land. Er is wel het één en ander aan zorgen voor het Duits elftal. Duitsland heeft namelijk een paar blessures waaronder Jamal Musiala, Leroy Sané en Serge Gnabry. Belangrijke aanvallende krachten in het Duits elftal.

Toni Kroos gaf aan na het Europees Kampioenschap te gaan stoppen. Dit betekent dat het uiteraard ook het laatste eindtoernooi zal zijn voor Toni Kroos. De legende van onder andere Real Madrid, Bayern München en dus die Mannschaft zal zijn carrière ongetwijfeld willen eindigen met een prijs. Gaat dit lukken in eigen land?

Selectie

Julian Nagelsmann heeft een mooie selectie bij elkaar weten te halen. Hoewel er enig kritiek is waarom bijvoorbeeld een Mats Hummels niet is opgeroepen, zit het wel goed in elkaar. We kunnen een 4-2-3-1 opstelling verwachten op het EK.

Blessures Duits elftal

Helaas zijn er ook een aantal blessures in het Duits elftal. Hieronder zie je een lijst van spelers die niet mee kunnen doen met het EK in eigen land.

Historische prestaties van Duitsland

Duitsland heeft meerdere goede eindtoernooien gehad. In Brazilië 2014 wist Duitsland voor het laatst Wereldkampioen te worden. Hierna heeft het nooit meer de finale weten te behalen, alleen halve finales. In totaal heeft Duitsland toch zeven eindtoernooien gewonnen. Vier WK’s en drie EK’s gingen allemaal naar Duitsland. Nu wil Duitsland dat getal gelijk maken en het liefst in eigen huis. Gaat dit ook lukken?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie