BREAKING: Frank Paauw nieuwe bondsvoorzitter KNVB

Foto: BREAKING: Frank Paauw nieuwe bondsvoorzitter KNVB

Frank Paauw is de nieuwe voorzitter van de KNVB. De politiefunctionaris maakt de overstap naar het voetbal, en is na één stemronde al verkozen tot nieuwe preses van de voetbalbond.

Frank Paauw is de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB

Maandag stond de bondsvergadering op het programma in Zeist, waar er gestemd moest worden om de nieuwe voorzitter te bepalen. Van de dertig afgevaardigden van het profvoetbal en dertig van de amateurclubs kreeg Paauw de voorkeur boven Hans Nijland (ex-directeur FC Groningen) en oud-politica Jeanet van der Laan. Paauw ontving 31 stemmen, tegenover 20 voor Nijland en 7 voor Van der Laan.

Zo werd Paauw gekozen als opvolger van Just Spee, die vanwege gezondheidsredenen moest terugtreden. De politiechef van Amsterdam legt zijn functie neer in de hoofdstad. Hij was de gedroomde kandidaat van de selectiecommissie van de KNVB, die hem na een uitgebreide sollicitatieprocedure naar voren schoof om te benoemen. Totaal onverwacht kreeg Paauw nog twee uitdagers nadat de benoemingsprocedure in maart werd uitgesteld.

Paauw komt niet uit de voetbalwereld, maar heeft wel veel affiniteit met het voetbal te hebben. Onder andere als amateurvoetballer. Vanuit zijn functies bij de politie werkt hij al jarenlang samen met voetbalclubs en voetbalorganisaties als KNVB en UEFA. Bij de Europese voetbalbond is hij twintig jaar veiligheidsadviseur. Paauw liet weten dat hij zich zal inzetten om het maatschappelijk belang van het voetbal beter onder de aandacht te kunnen brengen in politiek Den Haag.

Supportersprotesten

Vanuit de supportersgroepen, bij zo’n beetje iedere Eredivisie-club, waren er veel protesten tegen de mogelijke benoeming van Paauw. Hij probeert het voetbalvandalisme aan te pakken, en kijkt naar de mogelijkheid om ‘harde kernen’ te weren bij wedstrijden. Ook pleitte hij voor een verbod op uitsupporters bij risicovolle voetbalwedstrijden, omdat het in toom houden van fanatieke supporters volgens hem te veel politiecapaciteit kostte. Deze protesten weerhield men in Zeist er niet van om Paauw aan te stellen.

Goed nieuws?

  • Jawel
  • Zeker niet
72+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie