EK 2024 Live Uitzendingen: Waar te kijken?

EK 2024 Live Uitzendingen

Het Europees Kampioenschap 2024 staat voor de deur. Vrijdag 14 juni begint het EK in Duitsland en het eindigt zondag 14 juli. In totaal strijden 24 teams voor de Europese titel, die op dit moment in handen is van Italië. Veel mensen kijken trouw naar NOS, maar anderen zullen wellicht via livestreams kijken. Welke opties zijn er nou allemaal en vanaf waar? Check waar jij je EK 2024 Live uitzendingen kan vinden!

Het belooft een heerlijk Europees Kampioenschap te worden. Zoals gewoonlijk valt dit voor sommigen ook in de vakantieperiode. In dit artikel willen we je alle informatie geven omtrent uitzendingen voor dit EK. Zo zullen we je uitleggen waar je het EK kan kijken, welke zender of het gratis is of niet en waar je online kan kijken. Lees snel verder voor meer uitleg!

Kijkcijfers EK

Het Europees Kampioenschap voetbal is altijd één van de meest bekeken sportevenementen ter wereld en dat zal dit jaar geen uitzondering zijn. Tijdens het EK 2020, dat door de pandemie in 2021 werd gehouden, werd de finale tussen Italië en Engeland wereldwijd door maar liefst 328 miljoen mensen bekeken. Dat is een aanzienlijke stijging vergeleken met het EK 2016, waar de finale ging tussen Portugal en Frankrijk. Hier volgden 284 miljoen mensen de wedstrijd op de voet. In Nederland keken zo’n 4.3 miljoen mensen naar de finale tussen Portugal en Frankrijk. De finale van het EK 2021 werd door 4.2 miljoen Nederlanders bekeken. Met de opkomst van beschikbare online en digitale streaming opties zullen de kijkcijfers alleen maar stijgen.

Welke televisiezenders zenden het uit in Nederland en België?

We kunnen de voetballiefhebbers meteen geruststellen dat het EK weeral gratis is te kijken op de televisie. Een samenwerkingsverbond genaamd het EBU (European Broadcast Union) heeft rechten gekocht voor het uitzenden van het Europees Kampioenschap 2024. Hier valt onder andere NPO en VRT onder. Hiermee beschikken deze omroepen de rechten voor televisie, radio en online livestreams. Je kan thuis dus gewoon de afstandsbediening pakken en naar NPO of VRT gaan.

Waar kan ik de wedstrijden in de groepsfase bekijken?

De wedstrijden van de groepsfase – en de overige knock-out wedstrijden – zijn allen te bekijken op NPO in Nederland en VRT in België. Ben je benieuwd welke wedstrijden er gespeeld gaan worden? Kijk dan naar ons EK speelschema.

Televisiezenders in andere landen

Uiteraard kan het ook zo zijn dat je niet in Nederland of België bent. Stel je bent op vakantie of door andere omstandigheden in een ander land, maar je wil toch via bekabelde TV naar het EK kijken, dan kan dat alsnog. Kijk in de tabel hieronder naar de zenders in landen die de rechten hebben om het EK 2024 live uit te zenden.

Europa

LandZenderLandZenderLandZender
AlbaniëTV KlanIerlandRTEOostenrijkORF
AndorraRTVEIJslandRUVPolenTVP
ArmeniëArmenia TVIsraëlCharltonPortugalRTP
Azerbaijan ORFItaliëRAIRoemeniëPro TV
Baltische StatenITVKazakhstanQazaqstanRuslandMatch TV
BelgiëVRTKosovoArtmotionSan MarinoRAI
Bosnië en HerzegovinaBHRTKroatiëHRTServiëRTS
BulgarijeNovaLiechtensteinSRG SSRSlowakijeMarkiza
CyprusCyBCLuxemburgRTBFSloveniëRTV
DenemarkenDRMaltaPBSSpanjeRTVE
DuitslandARD/ZDF/RTLMoldaviëTRMTsjechiëCT
FinlandYleMontenegroArena SportTurkijeTRT
FrankrijkTF1NederlandNOSVaticaanRAI
GeorgiëGPBNoord-MacedoniëArena SportVerenigd KoninkrijkBBC
GriekenlandERTNoorwegenNRKZwedenSVT
HongarijeMTVAOekraïneSuspilneZwitserlandSRG SSR

Rest van de wereld

LandZenderLandZenderLandZender
AustraliëOptus SportGhanaSporty TVNigeriaSporty TV
BraziliëGrupo GloboHong Kongnow TVPacifische EilandenDigicel
CambodjaCTNIndiaSony SportsPapua Nieuw-GuineaDigicel
Canada (Engels)TSNIndonesiëMNC MediaSingaporeSPOTV
Canada (Frans)TVA SportsMaleisiëSPOTVSub-Sahara AfrikaSuperSport
Caribische Eilanden Rush SportsMENA (Noord-Afrika)beIN SportsVerenigde Staten (Engels)Fox Sports
Centraal AmerikaESPNMexicoSky MexicoVerenigde Staten (Spaans)TevelisaUnivision
Centraal AziëSaran MediaMongoliëCentral TVVietnamViettel
ChinaiQIYIMyanmarSky NetZuid-AmerikaESPN
El SalvadorTCSNieuw-ZeelandTVNZZuid-KoreaCJ ENM

Live EK wedstrijden via livestreams

Mocht je niet thuis zijn of de mogelijkheid hebben om via bekabelde televisie wedstrijden te volgen, dan zijn er gelukkig nog andere alternatieven. Zo zijn er livestreams op internet te vinden of kan je gebruik maken van andere hulpmiddelen om toch de wedstrijden te volgen. Zo kan je alsnog gratis live voetbal kijken.

Livestreams

Één van de voorbeelden van livestreams in Nederland is NLZiet. Via deze site kan je vanuit heel Europa naar het EK kijken, maar dit is helaas niet gratis. Op de website van het NPO kan je wel de wedstrijden live zien gratis in Nederland, mocht het niet vanuit huis lukken of via een televisie.

NPO Livestream

VPN

Mocht je in het buitenland zijn en geen abonnement hebben, dan zijn er natuurlijk nog steeds andere mogelijkheden. Met behulp van VPN kan je natuurlijk alsnog gebruik maken van Nederlandse (gratis) streamingdiensten zodat je alsnog het Europees Kampioenschap live en gratis op de voet kan volgen. Let wel, vaak zijn gratis VPN’s geblokkeerd door deze streamingdiensten.

Conclusie

Het EK 2024 belooft wederom een wereldwijd spektakel te worden, niet alleen op het veld maar ook op de schermen van miljoenen voetbalfans. De kijkcijfers van eerdere edities laten zien dat dit toernooi een steeds groter publiek weet te trekken en met Duitsland als gastland zijn de verwachtingen hooggespannen.

In Nederland en België kunnen fans zich verheugen op uitgebreide dekking van alle wedstrijden via bekende televisiezenders, met gedetailleerde programmering die geen enkel moment van de actie zal missen. Ook in andere landen, zowel binnen Europa als daarbuiten, zijn de uitzendrechten zorgvuldig verdeeld, zodat voetballiefhebbers wereldwijd geen seconde van het toernooi hoeven te missen.

Daarnaast bieden diverse livestreamingdiensten een flexibel alternatief voor traditionele tv-uitzendingen, en met de hulp van VPN-diensten kunnen kijkers zelfs toegang krijgen tot uitzendingen in andere regio’s. Deze technologische innovaties maken het mogelijk om het EK 2024 overal ter wereld te volgen, ongeacht locatie of tijdzone.

Met een breed scala aan opties voor zowel televisie- als online kijkervaringen, is er voor iedereen een manier om van het EK 2024 te genieten. Of je nu thuis op de bank zit, onderweg bent of samen met vrienden in een café kijkt, dit toernooi zal opnieuw een onvergetelijke ervaring worden. We kijken uit naar een maand vol spannende wedstrijden, verrassende wendingen en uiteraard, adembenemende kijkcijfers. Veel kijkplezier!

FAQ

Wanneer begint het EK 2024?

Het EK begint op vrijdag 14 juni en de finale zal gespeeld worden zondag 14 juli.

Waar is het EK 2024?

Het EK vindt ditmaal plaats in Duitsland.

Waar kan ik het EK zien?

Nederlandse kijkers kunnen via NPO genieten van het EK 2024. Voor de Belgische kijkers kan dit via VRT.

Ik kan het EK niet vanuit huis volgen, wat nu?

Geen probleem! Downloadt de NOS app of kijk het via hun site. Dit is volledig gratis!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie