Groep E EK 2024

België hoorde een paar keer bij de topfavorieten om eindtoernooien te winnen, maar de gouden generatie van onze zuiderburen is niet meer. Eden Hazard heeft afgezwaaid, Jan Vertonghen behoort niet meer ‘tot de kern’, zoals men in Vlaanderen zegt… Maar misschien is dat juist wel een zegen, om als underdog het EK 2024 aan te vliegen. De tegenstanders van de Belgen heten in ieder geval: Roemenië, Slowakije en Oekraïne.

Stand Groep E EK 2024

Uitslagen Groep E EK 2024

Groep E EK 2024 – analyse

België zit momenteel een beetje in een tussenperiode, een periode tussen twee generaties. Zoals gezegd: iemand als Hazard is er niet meer bij, maar dat betekent niet dat de Belgen helemaal geen kwaliteit meer hebben. Kevin De Bruyne is áltijd goed bij Manchester City, al loopt hij wel steeds vaker tegen de blessurelamp aan. En de middenvelder heeft inmiddels ook een Belgische ploeggenoot bij The Citizens: Jérémy Doku, misschien wel de allersnelste speler op het EK 2024.

Onze zuiderburen beginnen niet als favoriet om het hele Europees kampioenschap te winnen, maar zijn natuurlijk wel ‘the team to beat‘ in Groep E van het EK 2024. België heeft immers behoorlijk gunstig geloot, met Roemenië, Slowakije en Oekraïne als tegenstanders. Het zijn grote onbekenden. We kunnen wel met namen gaan strooien: Dávid Hancko aan de kant van de Slowaken, Oleksandr Zinchenko (Arsenal) bij de Oekraïners, Coman bij de Roemenen…

Dat was nog best lastig trouwens, een bekende naam zoeken in de selectie van Roemenië. We zijn enkel en alleen bij Coman uitgekomen omdat de naam doet denken aan Kingsley Coman van Bayern München. Dat is echter een Fransman en deze Coman heet Florinel Teodor en speelt bij Steaua Boekarest.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie