Selectie Italië Euro 2024

Italië nationaal elftal en Jorginho

Italië maakt zich klaar voor weer een Europees Kampioenschap. De huidige Europese kampioen hoopt met man en macht de titel te gaan verdedigen, maar meerdere landen liggen op de loer op de felbegeerde titel. Weet Italië het goed te doen op het EK 2024?

Poule en programma

Italië zit in poule B. Dit is zeker geen makkelijke poule. Spanje en Kroatië zijn geen makkelijke tegenstanders en Albanië heeft het al helemaal zwaar te verduren in deze groep. Op het Europees Kampioenschap in 2020 wist Italië tegen vele verwachtingen in het kampioenschap te pakken.

Hieronder is het speelschema te zien van het Italiaans elftal. Als je benieuwd bent naar andere wedstrijden, kun je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

Regerend Europees kampioen verdedigd de titel

Italië heeft een zware taak voor het aankomend Europees Kampioenschap. Het Europees Kampioenschap in 2020 was een opvallend succes, maar het Wereld Kampioenschap is een ander verhaal. Voor zowel het Wereldkampioenschap in 2018 en 2022 wist Italië zich niet te kwalificeren.

Met onder andere Frankrijk, Engeland en andere landen die ook hun ogen op de prijs hebben zal het echt niet makkelijk worden voor Italië. Een herhaling van de beelden hierboven zal dus een kleine kans hebben. Toch zal Italië er alles aan doen het wel voor elkaar te krijgen.

Selectie

Luciano Spalletti heeft veel keuze voor de Italianen en heeft een selectie in zijn hoofd. Zie hieronder de lijst van alle opgeroepen spelers.

Blessures Italiaans elftal

Voor sommige spelers komt het EK net te vroeg en voor anderen was het überhaupt niet meer haalbaar. Zie hieronder de lijst voor welke spelers dit geldt.

Historische prestaties van Italië

De Italianen hebben vaak weten te presteren op eindtoernooien. Zo wist Italië het EK 2020 tegen alle verwachtingen in te winnen. Daarvoor wist het in 2006 ook nog eens het WK te winnen. Al met al heeft Italië vaak leuke eindtoernooien. Dit Europees Kampioenschap is wat moeilijker, waar de Italianen de groep delen met Spanje en ook Kroatië. Hoe ver zal Italië het schoppen?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie