Ronald Koeman zet verrassend drietal uit EK-selectie Oranje

Foto: Ronald Koeman zet verrassend drietal uit EK-selectie Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft woensdagmiddag zijn 26-koppige EK-selectie bekendgemaakt. Waar het ontbreken van Marten de Roon al bekend was, daar laat de keuzeheer van Oranje ook Nick Olij, Quinten Timber en Ian Maatsen thuis.

Koeman laat Maatsen, Olij en Timber thuis

Maatsen is de meest opvallende naam van het drietal dat nog is afgevallen. De vleugelverdediger maakte in de tweede seizoenshelft indruk bij Borussia Dortmund en gaat zaterdag zelfs nog op voor de Champions League-finale. Maatsen lijkt echter slachtoffer geworden van de luxeproblemen die Koeman heeft op de linksbackpositie met Nathan Aké, Daley Blind en Micky van de Ven.

Dat Olij afvalt mag geen verrassing heten. Olij is de vierde keeper van Oranje en nog interlandloos. Zijn uitverkiezing was al een geweldige beloning voor de Sparta-doelman. Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks hebben afgewisseld met Mark Flekken, Bart Verbruggen en Justin Bijlow. Die laatste was eigenlijk de nummer 1, maar de Feyenoord-goalie raakte te vaak geblesseerd. Voor Olij blijft het daarom bij een trainingsstage, of er moet weer een blessure bij de keepers de kop opsteken.

Dat Timber zou afvallen leek zich ook aan te dienen. Fit had de Feyenoord-middenvelder mogelijk wel een kans gehad, maar de middenvelder kampt nog met blessureleed. Woensdag kon Timber ook nog niet meetrainen met de groep en dus was de afwijzing niet meer dan een logisch gevolg.

De EK-selectie van Oranje:

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter) Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Inter)

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Wout Weghorst (Hoffenheim)

Wie had er wel mee gemoeten?

  • Olij
  • Timber
  • Maatsen
  • Prima besluit van Koeman
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie