Waar is Frenkie de Jong?

Foto: Waar is Frenkie de Jong?

Ronald Koeman moet het tijdens het Europees kampioenschap in Duitsland stellen zonder Frenkie de Jong. De bondscoach moet daarom andere middenvelders opstellen en de sterspeler is er zelfs helemaal niet bij op het EK. Hoe zit dit precies? SoccerNews legt het voor je uit.

SN legt uit waarom Frenkie de Jong afwezig is bij Oranje

Op 21 april van dit kalenderjaar ging het gruwelijk mis voor Frenkie de Jong. Hoewel hij net terugkwam van een blessure, besloot zijn hoofdtrainer Xavi Hernández dat hij een risico met de Nederlander moest nemen. Hij ging daarom half fit het veld op tegen Real Madrid, wat achteraf vragen bleek om moeilijkheden.

Vlak voor de theepauze speelde Federico Valverde de bal te ver voor zich uit, waarna De Jong hard zijn best deed om deze te heroveren. Valverde raakte vervolgens hard de enkel van De Jong, die bleef liggen en uiteindelijk met zijn handen voor zijn gezicht op een brandcard het veld af ging, wetende dat het EK in gevaar kon komen.

Nederlands elftal laat Frenkie de Jong vertrekken

Ronald Koeman bleef desondanks hoop houden en nam hem op in zijn definitieve selectie. Achter de schermen werkte De Jong ondertussen hard aan zijn herstel. De medische staf dacht dat hij mogelijk de eerste groepswedstrijd al kon halen, maar na het oefenduel met IJsland kwam het pijnlijke nieuws naar buiten.

De Jong had een terugslag gehad, waardoor Nederland het in Duitsland zonder hem moet doen. Met zijn 27-jarige leeftijd, 54 interlands en ervaring op twee eindtoernooien moet Oranje daardoor een hoop ervaring in de ploeg missen. Koeman verwacht echter ook met de andere selectieleden ver te kunnen komen.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews (ingewikkelde) voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Is De Jong onmisbaar voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie