Selectie België Euro 2024

België Rode Duivels fans

De Rode Duivels hebben veel hoop voor het aankomend Europees Kampioenschap. Heel veel goede resultaten heeft het Belgisch voetbalelftal nog niet gehad, maar het hoopt wel een keer een eindtoernooi te winnen. Ondanks dat België in 5 van de laatste 9 jaren op de nummer 1 stond op de Fifa ranglijst . Zal het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland dan eindelijk de eerste te worden?

Poule en programma

België heeft redelijk geluk met de loting en treft in groep E een redelijk makkelijke groep. Hiermee hoopt België dan ook zeer makkelijk de groepsfase te halen, wat ook zeker wel moet lukken. De laatste twee Europese Kampioenschappen eindigde België in de kwartfinale.

België neemt het dus op tegen Slowakije, Roemenië en Oekraïne. Hieronder zie je wanneer en hoe laat. Als je benieuwd bent naar andere wedstrijden, kun je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

Terugkeer van ervaren krachten

Toby Aldeweireld en Axel Witsel zijn al een tijd niet meer opgeroepen voor de Rode Duivels en hebben een tijd terug ook afscheid genomen van het nationaal elftal. Desalniettemin heeft bondscoach Domenico Tedesco toch oog voor beide verdedigers die het nog steeds goed doen. Tedesco is zelfs naar Madrid gegaan om Witsel te overtuigen voor een rentree.

Romelu Lukaku zal ook één van de belangrijke waardes zijn in de selectie. De Belgische spits wist in de kwalificatie voor het EK 14 doelpunten te maken en één assist te leveren. Een bijzonder goede reeks voor Lukaku. Dit hoopt de Belgische spits natuurlijk voort te zetten in Duitsland.

Selectie

Domenico Tedesco heeft veel gepuzzeld om de ideale selectie bij elkaar te krijgen. Makkelijk was het niet, maar er zitten zeker kansen in voor de Belgische selectie. Met deze selectie zal de bondscoach waarschijnlijk kiezen voor een 4-3-3.

Blessures Belgisch elftal

Voor sommige spelers komt het Europees Kampioenschap te vroeg of was het überhaupt niet haalbaar. Zie hieronder een lijst voor wie dat geldt.

Historische prestaties van België

Op een tweede plek en twee keer een derde plek na heeft België nog nooit wat gewonnen. In de ‘Gouden Generatie’ – waarvan België nog steeds een beetje geniet – hadden de Belgen wel verwacht een eindtoernooi te kunnen winnen. Helaas bleek dit niet zo. Het Wereldkampioenschap in 2018 was de recente beste prestatie met een derde plek. België hoopt toch eens wat te kunnen bereiken op eindtoernooien, maar makkelijk zal het zeker niet worden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie