Selectie Frankrijk Euro 2024

Frans nationaal elftal

Het Europees Kampioenschap voetbal begint alweer bijna. 14 juni zal de openingswedstrijd gespeeld worden en het zal duren tot 14 juli, aangezien dan de finale plaatsvindt. In dit artikel zullen wij alles behandelen van de Franse selectie voor het EK, inclusief de gekozen namen.

Poule en programma

Frankrijk bevindt zich in poule D. Dit samen met Nederland, Oostenrijk en Polen. Uiteraard is Frankrijk ook één van de favorieten voor het winnen van het EK 2024. Frankrijk werd op het EK 2016 tweede en is op jacht naar het kampioenschap in 2024.

Hieronder is het programma van Frankrijk te zien voor in de groepsfase. Als je benieuwd bent naar andere wedstrijden, kun je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

Didier Deschamps’ beslissingen

De bondscoach van Frankrijk – Didier Deschamps – stond voor moeilijke beslissingen. Zo werd er onder andere kritiek geuit over wie er aanvoerder moest worden voor het EK 2024. Deschamps is daarin heel duidelijk en vindt Kylian Mbappé de man voor de aanvoerdersband, ook al vinden velen hem egoïstisch.

Daarnaast kwam er ook nog een opvallende naam naar boven. N’Golo Kanté keert terug in de selectie, waar velen dat niet hadden verwacht. Kanté kwam bijna twee jaar niet meer in actie voor de nationale ploeg. Toch heeft Deschamps vertrouwen in de Franse middenvelder en heeft Kanté toch opgeroepen voor het EK.

Selectie

Didier Deschamps heeft gekozen voor een selectie gemixt met talent en vaste krachten, zoals we gewend zijn van Les Bleus. Het team wil enken voor goud gaan en daar heeft Frankrijk dan ook een goede aanspraak op. Een 4-3-3 opstelling is wat we kunnen verwachten van Deschamps.

Blessures Frans Elftal

Het EK komt voor sommige spelers helaas te vroeg. Hieronder zie je een lijst van spelers die wegens huidige blessure niet mee gaan.

Historische prestaties van Frankrijk

Frankrijk wist in het verleden wel het één en ander te winnen. De Franse selectie heeft meestal enorm veel kwaliteit in de selectie en dat laten ze dan ook zien in de eindtoernooien. Het WK in 2022 wist Frankrijk helaas niet te winnen door in de finale van Argentinië te verliezen. De Nations League en het WK in 2018 werd wel gewonnen. De Fransen zijn dus wel gewend om in de finales te komen, maar zal dat weer lukken?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie