Selectie Nederland Euro 2024

Nederland EK 1988

De Oranje Leeuwen maken zich klaar voor een pittig Europees Kampioenschap. Met een moeilijke groep wil Nederland zich wel kwalificeren voor de knock-out fase en hoopt dan ook op een goed resultaat. Dat is natuurlijk ook iets wat wij willen zien! Gaat dit lukken?

Poule en programma

Nederland bevindt zich in poule D. Samen met Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Het is een zware loting voor de Nederlanders, maar een tweede plek moet wel te halen zijn. In 1988 wisten we in Duitsland Europees kampioen te worden. Zal het een herhaling van dat sprookje worden?

Hieronder is het programma van de Oranje Leeuwen te zien voor in de groepsfase. Als je benieuwd bent naar andere wedstrijden, kun je ook het complete speelschema van het EK bekijken.

Koemans’ keuze

Ronald Koeman had een paar lastige keuzes om spelers mee te nemen. De bondscoach heeft nog wel voor elkaar gekregen dat er extra spelers mee mogen naar het Europees Kampioenschap in Duitsland. Toch bleef het lastig voor de Nederlandse bondscoach. Zo moet Koeman onder andere een gok wagen door Frenkie de Jong en Memphis Depay mee te nemen naar het EK. Frenkie de Jong is namelijk nog geblesseerd en zal pas rond de eerste speelwedstrijd fit zijn.

Ondanks het nieuws, toch vertrouwen in Frenkie. De keus van Ronald Koeman is niet geheel onterecht aangezien Frenkie de Jong één van de beste middenvelders is op dit moment in de wereld. Daar moet Nederland van profiteren.

Selectie

Bondscoach Koeman heeft dit EK de volgende 26 namen opgenomen in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Aan de hand van deze namen lijkt de oefenmeester vast te houden aan de 4-3-3 formatie.

Blessures Nederlands elftal

Helaas komt het EK voor sommige spelers te vroeg. Hieronder vind je de huidige blessures van Oranje spelers.

Historische prestaties van Nederland

Op eindrondes doet Nederland het vaak erg goed, met uitzondering van het EK in 2012. Oranje verloor alle groepswedstrijden en eindigde onderaan in de poule des doods. Het hoogtepunt kwam natuurlijk in 1988, toen Nederland het Europees kampioenschap wist te winnen! Bekijk hier alle historische resultaten van het Nederlands elftal.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie