Groepen EK 2024: indeling en analyse

Bekijk op deze pagina de indeling van de verschillende groepen op het Europees kampioenschap 2024 in Duitsland. Het EK 2024 telt zes groepen, A tot en met F, die gezamenlijk bestaan uit 24 landen, waaronder het Nederlands elftal. Samen gaan zij uitmaken wie de nieuwe Europees kampioen wordt, de opvolger van Italië in 2021. Check hieronder snel alle EK-groepen.

Groep A

Gastland Duitsland is ‘by far‘ favoriet om eerste te worden in Groep A op het EK 2024 en na een aantal desastreus verlopen toernooien hoopt Die Mannschaft eigenlijk gewoon het hele toernooi te winnen voor eigen publiek. Hongarije, Schotland en Zwitserland zijn geduchte doch lager aangeschreven tegenstanders, die samen zullen strijden om een plekje in de kock-outfase. Lees hier meer over Groep A!

Groep B

Groep B is de ‘poule des doods’ op het EK 2024 met toplanden als Spanje, Italië en Kroatië. De eerste twee, La Furia Roja en La Squadra Azurra, stonden aan de top maar donderden daar ook weer van af. De wederopbouw is al lang en breed aangebroken, maar het moet nu blijken of ze er ook klaar voor zijn om te schitteren op een hoofdtoernooi. Kroatië schrijft een ander verhaal, met de 38-jarige Luka Modric nog altijd als aanjager. En wat kan Albanië? Lees hier meer over Groep B!

Groep C

It’s coming home!‘ ‘Is it coming home?‘ Engeland hoopt van wel en bondscoach Gareth Southgate beschikt dan ook over een heuse ‘gouden generatie’. Dat was eerder echter ook al het geval, in vroegere tijdperken, maar dan lukte het The Three Lions ook niet om Europees kampioen of wereldkampioen te worden. De finale kan pas behaald worden als Denemarken, Servië en Slovenië verslagen worden in Groep C van het EK 2024. Dat moet toch wel lukken? Of kunnen we een verrassing verwachten? Lees hier meer over Groep C!

Groep D

Groep D van het EK 2024 is eigenlijk Groep O, waarbij de O natuurlijk staat voor… Oranje! Het Nederlands elftal heeft ‘angstgegner’ Frankrijk maar weer eens geloot, dus als dat maar goed gaat… Blijkt Kylian Mbappé weer eens een sta-in-de-weg, dan zijn er echter nog twee andere landen die verslagen zouden kunnen worden: het Oostenrijk van David Alaba en het Polen van Robert Lewandowski. Lees hier meer over Groep D!

Groep E

Net hadden we het over de ‘gouden generatie’ van Engeland, die nog ‘alive and kicking‘ is, maar die van België is dat natuurlijk al lang en breed niet meer. Eden Hazard heeft zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, Romelu Lukaku is vaker geblesseerd dan dat hij op het veld staat en Kevin De Bruyne heeft ook vaak last van pijntjes. Toch moeten onze zuiderburen in staat worden geacht om Groep D van het EK 2024 te overleven, met tegenstanders als Roemenië, Slowakije en Oekraïne. Lees hier meer over Groep E!

Groep F

‘Last best’, zegt men weleens, maar dat geldt niet voor de groepen op het EK 2024. Althans, waar klagen we eigenlijk over? Portugal zorgt altijd wel voor vermaak op eindtoernooien en misschien is dit wel de poule waar het het dichtst bij elkaar ligt. Turkije, Tsjechië, Georgië (met Ajax-aanvaller Georges Mikautadze en Napoli-gigant Khvicha Kvaratskhelia), ze zouden stuk voor stuk kunnen verrassen! Lees hier meer over Groep F!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie