‘Xavi Simons verrast met bestemming’

Foto: ‘Xavi Simons verrast met bestemming’

Xavi Simons is gewild op de transfermarkt. Heel erg gewild. Paris Saint-Germain, zijn werkgever, wordt platgebeld door allerlei geïnteresseerde Europese grootmachten, maar misschien is er wel een verrassing op komst…

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Xavi Simons-verrassing door PSV-clausule’

Volgens de toonaangevende Franse krant L’Équipe hebben liefst vier topclubs al geïnformeerd naar de mogelijkheid om de international van het Nederlands elftal op te pikken uit het Parc des Princes. Drie Engelse: Arsenal, Manchester United en Manchester City, en één Duitse: Bayern München.

Het bovengenoemde dagblad schrijft echter dat Paris Saint-Germain zijn groeibriljantje helemaal niet wil verkopen. Niet omdat de Ligue 1-kampioen hem in de toekomst wil gebruiken, maar omdat er een ‘PSV-clausule’ in zijn contract staat. Wordt Simons vóór januari 2025 verhandeld, dan heeft PSV recht op een fiks percentage van de verkoopsom. En aangezien de jongeling al een waarde van méér dan honderd miljoen euro vertegenwoordigt, hebben de Parijzenaren hier maar weinig zin in.

Eén, twee, drie

Daarom is de meest logische uitkomst (volgens L’Équipe) dat Xavi opnieuw een jaartje verhuurd wordt. Mogelijk wisselt hij niet eens van woonplaats, want RB Leipzig heeft al aangegeven dat het dolblij zou zijn als de Nederlander er een jaartje in de Red Bull Arena (het decor van de EK-wedstrijd tussen Oranje en Frankrijk) aan vastplakt. Simons zou hier óók wel oren naar hebben, omdat hij in de voorbije jaren in Leipzig, Eindhoven én Parijs heeft gewoond. Zo’n verhuizing gaat niet in de koude kleren zitten.

Nog een jaartje Leipzig?

  • Ja, dat is het beste
  • Nee…
4377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie