Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Farioli krijgt meteen Eredivisie-transfer’

Foto: ‘Farioli krijgt meteen Eredivisie-transfer’

Ajax heeft Francesco Farioli gepresenteerd als zijn nieuwe hoofdtrainer en zal zich nu gaan focussen op de selectie. Wat dat betreft is het wel interessant dat Jeremain Lens én Derrick Luckassen, die beiden onder de Italiaan speelden bij Fatih Karagümrük, het over Philippe Sandler hebben.

‘Philippe Sandler past uitstekend bij Francesco Farioli’

De centrumverdediger van NEC Nijmegen werd al eerder aan een transfer naar de Johan Cruijff ArenA gelinkt. Maar het spel van Farioli is hem klaarblijkelijk op het lijf geschreven. Lens begint in gesprek met Voetbal International: “Spelers als Sandler en Jorrel Hato zouden het heel goed kunnen doen onder Farioli. De spelers die we bij Fatih hadden waren dit spel helemaal niet gewend, maar Farioli kreeg het toch voor elkaar. Ik denk dat hij ook meer los zou kunnen krijgen in een speler als Sutalo.”

Luckassen beaamt dat: “Het spel van Brighton & Hove Albion tegen Manchester City deed me erg aan Farioli denken, tot het overdreven aan toe, want hij wil overal invloed op hebben. Vooral verdedigend hebben we veel dingen anders gedaan. Als centrale verdediger had ik soms wel eens 85 balcontacten, dat had ik hiervoor nergens. Ook voor Ajax zal het wennen worden. Zij zijn altijd gewend om goed voetbal te spelen, maar het is wel echt anders. Als je goede centrale verdedigers hebt, maakt dat het makkelijker. Josip Sutalo en spelers als Philippe Sandler zijn gemaakt voor het voetbal van Farioli. Hij houdt van spelers als Sandler.”

Of wordt het toch PSV?

Dat Sandler een transfer gaat maken lijkt wel vast te staan en hij werd óók al bij PSV genoemd. Wel hebben we het hier natuurlijk over een blessuregevoelige speler, zo moest hij het play-offsduel tussen NEC en Go Ahead Eagles (1-2) missen door een kwetsuur. De marktwaarde van de 27-jarige stopper wordt geschat op 2,5 miljoen euro, wat hem een zéér haalbare kaart maakt.

Gaat hij naar Ajax?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
994+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie