EK 2024 over:

 • - -
  Dagen
 • - -
  Uur
 • - -
  Min.
 • - -
  Sec.

Wed mee op het EK 2024 bij

Waarom PSV pijlen richt op Ryan Flamingo

Foto: Waarom PSV pijlen richt op Ryan Flamingo

Hij staat hoog op het verlanglijstje van regerend landskampioen PSV: Ryan Flamingo. Twintiger pas, maar nu al een vaste waarde in het FC Utrecht van Ron Jans. Waarom heeft de Eindhovense topclub hem in het vizier?

Inside: Ryan Flamingo moet dé verdedigende aankoop van landskampioen PSV worden

Als tiener werd Ryan Flamingo om en nabij tien jaar geleden opgepikt door Almere City waar hij in de jeugdopleiding ging spelen. Hier doorliep de centrale verdediger annex verdedigende middenvelder meerdere elftallen en liet zien over een flinke portie talent te beschikken. Dit viel op tot in het verre Italië.

Sassuolo was er als de kippen bij om Flamingo, na goed scoutingswerk, weg te kapen uit Flevoland. Om hem in het land van zon en spaghetti verder te kunnen laten rijpen als voetballer. Een echt groot succes werd dit echter niet, waardoor de Italiaanse club besloot hem te verhuren aan Vitesse. Later volgde ook nog een verhuurperiode bij FC Utrecht.

Topper-in-wording bij FC Utrecht

Dit bleek uiteindelijk een schot in de roos, want Ryan Flamingo werd later voor een kleine drie miljoen euro overgenomen door de club uit de Domstad. Sinds dit seizoen gaat het crescendo met hem en heeft hij zich in het team van Jans ontwikkeld tot een regelrechte sterkhouder die opvalt door zijn gedegen spel.

Dat houdt vooral in: snelheid, wendbaar zijn en goed positioneel verdedigen. Wéten waar je staat op het veld en zeker niet geheel onbelangrijk, waar de tegenstanders zich in de defensieve zone bevinden. Flamingo oogt volwassen in zijn spel, staat bij het maken van de opstelling bij wijze van spreken als één van de eersten op het opstellingsformulier van de technische staf.

Interesse vanuit de top

Met zijn pas 21 jaar kwam de verdediger dit seizoen al tot 32 competitiewedstrijden voor de Utrechters, waarin hij twee keer wist te scoren en één assist afleverde. En dan moet het toetje, de Play-Offs om Europees voetbal, er nog aan gaan komen. Deze opvallende prestaties zijn natuurlijk ook bij andere clubs opgevallen.

Onder meer bij het ervaren en kundige scoutingsteam van regerend kampioen PSV. Daar staat Flamingo met grote(re) letters zeker op de radar, omdat hij een potentiële versterking kan zijn voor de verdediging van de Eindhovense club die defensief voor wat betreft komend seizoen aanwas nodig heeft.

De opdrachten van Peter Bosz

Trainer Peter Bosz heeft intern bij zijn werkgever al enige tijd geleden kenbaar gemaakt fris bloed in zijn selectie te willen hebben. En het liefst wil hij die geplande transfers, terwijl hij zelf ongetwijfeld even van zijn vakantie aan het genieten is, afgerond zien. Dit omdat het soms moeilijk is om spelers later in de zomer – bijvoorbeeld eind augustus – nog in te passen.

Ook dat kan namelijk voor een stukje meer rust tijdens een voorbereiding zorgen. Technisch directeur Earnest Stewart kan op drie posities snel een nieuwe speler halen, maar is afhankelijk van het bereiken van een akkoord met andere clubs. FC Utrecht zal een aardig bedrag voor Ryan Flamingo willen opstrijken, dus is het aan technische baas Earnest Stewart om dit varkentje te wassen.

Jeremiah St. Juste

Datzelfde geldt overigens ook voor oud-Feyenoorder Jeremiah St. Juste. Hij ontwikkelde zich na zijn Rotterdamse periode steeds beter bij FSV Mainz 05 in de Duitse Bundesliga, waarna hij koos voor een avontuur in Lissabon bij Sporting CP. Met die ploeg lukte het hem zelfs om landskampioen te worden.

St. Juste zal op dit moment aan het genieten zijn van een welverdiende vakantie, wetende dat PSV op de achtergrond hoopt hem binnen te hengelen. Ook dát ligt echter in handen van Earnest Stewart die met zijn club ook kampioen geworden is, maar dat betekent zeker niet dat hij op zijn lauweren kan rusten.

Ryan Flamingo is duidelijke versterking voor PSV

 • Ja
 • Nee
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie