Voorspelling: kan Atalanta het feestje van Bayer Leverkusen verpesten in de Europa League finale?

Foto: Voorspelling: kan Atalanta het feestje van Bayer Leverkusen verpesten in de Europa League finale?

Op woensdag 22 mei staat de finale van de Europa League op het programma. In Dublin neemt het Nederlands getinte Atalanta Bergamo het op tegen het ongeslagen Bayer Leverkusen. De Duitsers hebben de kans om naast de Bundesliga nog een prijs te winnen in dit bijzondere seizoen. Atalanta heeft onder de huidige trainer nog nooit een prijs gewonnen en kan in Ierland ook iets speciaals bereiken. In deze voorspelling vind je informatie over beide teams en wedtips voor de finale van de Europa League.

Atalanta Bergamo: teaminfo en vorm

Gian Piero Gasperini staat al jaren aan het roer bij Atalanta Bergamo. Onder zijn leiding heeft de club een indrukwekkende opmars gemaakt in het Italiaanse voetbal. Atalanta behoort de afgelopen jaren echt tot de (sub)top van de Serie A en heeft regelmatig in de Champions League gespeeld. De club heeft onder leiding van Gasperini meerdere finales bereikt, maar telkens werd er verloren. Zo speelde Atalanta afgelopen week nog de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus, maar ook deze keer moest het team het onderspit delven.

Voor Marten de Roon eindigde de Italiaanse bekerfinale in een regelrechte deceptie. De Nederlander speelt samen met Hans Hateboer al jaren bij Atalanta en heeft de opmars van de club van dichtbij meegemaakt. Idealiter had hij dit seizoen zowel de Italiaanse beker als de Europa League willen winnen met zijn team. Helaas raakte De Roon geblesseerd tijdens de verloren finale tegen Juventus. Hierdoor mist hij de finale tegen Bayer Leverkusen en mogelijk moet hij ook nog afhaken voor het EK.

Atalanta bereikte de finale van de Europa League door in de kwartfinale Liverpool te verslaan en in de halve finale Marseille uit te schakelen. De vorm van de club is uitstekend: in de laatste negen wedstrijden won Atalanta zeven keer, verloor het één keer en speelde het een keer gelijk.

Doelpunt in beide helften: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayer Leverkusen: teaminfo en vorm

Bayer Leverkusen is al enige tijd de nieuwe landskampioen van Duitsland. Afgelopen weekend slaagde de club erin om een heel seizoen ongeslagen te blijven in de Bundesliga, wat een enorme prestatie is. Maar het kan nog specialer worden. In zowel de Europa League als de Duitse beker is de club ook nog ongeslagen. Het team van Xabi Alonso moet dit seizoen nog twee wedstrijden spelen, waarin de club de Europa League en de DFB Pokal kan winnen. Mocht dat gebeuren, dan blijft Bayer Leverkusen een heel seizoen ongeslagen en pakt het een treble.

Leverkusen bereikte de finale van de Europa League door in de halve finale AS Roma te verslaan. Uit in Rome won de club met 0-2. In de thuiswedstrijd leek Leverkusen voor het eerst dit seizoen te gaan verliezen. In de 90e minuut stond het namelijk nog 1-2 voor AS Roma. Maar Josip Stanišić scoorde in de 90+7e minuut de gelijkmaker.

Sinds die halve finale heeft de club twee Bundesliga-wedstrijden gespeeld. Eerst werd er met 0-5 van Bochum gewonnen en daarna werd Augsburg met 2-1 verslagen. Met het oog op de Europa League-finale gaf Alonso een aantal spelers rust tegen Augsburg. Zo begonnen Florian Wirtz en Granit Xhaka op de bank, terwijl andere bepalende spelers zoals Jeremie Frimpong en Victor Boniface vroegtijdig naar de kant werden gehaald.

Meer dan 1,5 doelpunten door Bayer Leverkusen

Onderling resultaat

De twee teams zijn elkaar eerder één keer tegengekomen. In het seizoen 2021/2022 troffen ze elkaar in de achtste finales van de Europa League. Atalanta Bergamo was toen in beide duels de sterkere ploeg. In Italië won de club met 3-2 en in Duitsland behaalde Atalanta een 0-1 overwinning. Zodoende ging Atalanta destijds door naar de kwartfinale, waarin het werd uitgeschakeld door een andere Duitse ploeg: RB Leipzig.

Boosted odds voor deze wedstrijd

Wedtip Atalanta Bergamo – Bayer Leverkusen

Atalanta Bergamo wil niets liever dan een prijs winnen. Het probleem is echter dat Bayer Leverkusen dit seizoen onverslaanbaar lijkt. De Duitse club blijft maar winnen en is daarom de favoriet bij de bookmakers. Atalanta mist met De Roon een belangrijke speler, wat een grote aderlating is voor het team. Wij verwachten dan ook dat Bayer Leverkusen zijn ongeslagen reeks zal voortzetten en de Europa League wint. Deze voorspelling heeft een quotering van 1.82 bij Unibet.

Bayer Leverkusen wint, in reguliere speeltijd

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie