Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Openhartig PSV-icoon: “Ik weet niet hoe lang ik nog leef”

Foto: Openhartig PSV-icoon: “Ik weet niet hoe lang ik nog leef”

Het gaat niet goed met de gezondheid van Eric Gerets. Het PSV-icoon verklaart dat hij snel achteruit gaat. De Belg werd twaalf jaar geleden getroffen door een hersenbloeding en leeft nog altijd met de gevolgen.

Eric Gerets vertelt openhartig over zijn verslechterende gezondheid

Gerets zegt in een interview met Humo dat hij vooral moeite heeft met spreken en lopen. “Soms blokkeer ik. Ik ga geregeld op mijn gezicht omdat ik mijn evenwicht niet kan bewaren. Dat is lastig, maar een mens leert met alles omgaan”, aldus de verdediger van weleer.

‘Wil vooral geen gezeik meer met mensen’

Onze zuiderbuur geniet nog wel waar het kan. “Gras maaien bijvoorbeeld, binnenkort de tuinmeubelen weer buitenzetten, het zwembad klaarmaken: zulke kleine dingen vind ik heerlijk. Ik ben ook veel zachter geworden, denk ik. Ik kan beter tegen kritiek. Ik weet niet hoe lang ik nog leef, maar ik wil vooral geen gezeik meer met mensen. Mijn vrouw, mijn kinderen en kleinkinderen zijn nu het allerbelangrijkste.”

Gerets werd als koning onthaald bij een van zijn oude clubs Olympique Marseille. “Niet normaal. Zo mooi”, klonk het. Ook bij andere oud-clubs, zoals onder meer Galatasaray en Standard Luik, wachtte een warm onthaal.

Gerets maakte bij PSV hoogtijdagen mee als speler tussen 1985 en 1992. Hij hoorde onder meer bij de groep die de Europa Cup I veroverde, en won er liefst zes keer de landstitel. Later keerde Gerets als trainer terug in Eindhoven.

Had PSV hem meer bij de recente feestvreugde moeten betrekken?

  • Ja, was wel zo chic geweest
  • Niet per se
270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie