Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ajax presenteert Francesco Farioli

Foto: Ajax presenteert Francesco Farioli

Ajax heeft zijn nieuwe hoofdcoach binnen. Dat wisten we al een tijdje, maar nu hebben de Amsterdammers het ook daadwerkelijk wereldkundig gemaakt: de aankomende jaren staat de 35-jarige Italiaanse oefenmeester Francesco Farioli voor de groep in de Johan Cruijff ArenA.

Francesco Farioli is nieuwe trainer Ajax

Aanvankelijk richtte de nummer vijf van de Eredivisie zijn pijlen op Graham Potter, maar die wilde toen het puntje bij het paaltje kwam niet naar onze hoofdstad komen. Vervolgens schakelde Ajax door naar Farioli, van wie in de voorbije dagen al duidelijk werd dat hij toegehapt had. Nu schrijven de Amsterdammers op hun officiële website: “Farioli (Barga, Italië, 10 april 1989) wordt bij Ajax hoofdtrainer van het eerste elftal.”

Vervolgens wordt de achtergrond van de Italiaan uit de doeken gedaan: tussen 2015 en 2017 werkte hij als keeperstrainer in Qatar en diezelfde rol vervulde hij daarna bij Benevento en Sassuolo. Hij werd aangesteld als assistent-trainer bij Alanyaspor, werd hoofdtrainer bij Fatih Karagümrük, vervolgens bij Alanyaspor en daarna bij OGC Nice.

“De technische staf van Ajax 1 wordt aangevuld met assistent-trainers Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos, beiden eveneens overkomend van OGC Nice”, lezen we ook. “Ook Dave Vos wordt als assistent-trainer aan de staf van het eerste elftal toegevoegd.” Jelle ten Rouwelaar wordt keeperstrainer.

Alex Kroes

Titulair technisch directeur Alex Kroes komt aan het woord: “Francesco is een trainer die gepassioneerd met zijn vak bezig is, die alles tot in detail doordenkt en zijn gedachten goed kan overbrengen op zijn ploeg. Wij zijn erg enthousiast geworden door de gesprekken die we met hem voerden. Maar ook door de informatie die we voor die tijd al over hem verzameld hadden. Bijvoorbeeld over zijn werkwijze en zijn denkwijze over voetballen. Je ziet zijn manier van werken en denken goed terug in zijn trainingen en tijdens wedstrijden. Uit alles blijkt dat Francesco een intelligente man is die goed met mensen om kan gaan en dat is ook een heel belangrijk onderdeel van het vak. Al met al zijn wij ervan overtuigd dat hij bij Ajax past.”

Farioli: “Vol overgave”

Farioli is naar eigen zeggen ‘blij om in Amsterdam te zijn’: “Samen met de andere stafleden gaan wij ons vol overgave inzetten. We willen terug naar de basis en ons verbinden met hetgeen waar Ajax voor staat. Ook willen we nieuwe energie brengen met een positieve manier van werken en denken. Ik ben mij bewust van het feit dat er een hoop werk te doen is, maar we zijn al begonnen met de voorbereiding. We willen geen tijd verliezen en ons nu al klaarmaken voor de start van het seizoen, om Ajax terug te brengen naar de plek waar het hoort.”

Goede keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
279+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie