Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Twente: ‘Twijfels over invulling middenveld’

Foto: Vermoedelijke opstelling Ajax tegen FC Twente: ‘Twijfels over invulling middenveld’

John Heitinga kende een goede start bij Ajax met twee duidelijke overwinningen op Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5). Toch konden die wedstrijden nog niet echt gezien worden als echte graadmeters. Dat is wel de bekerwedstrijd tegen FC Twente in de Grolsch Veste. De grootste vraag is dan ook of Heitinga vast gaat houden aan zijn basiself van de afgelopen twee wedstrijden.

“Is het drietal Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Steven Berghuis ook topwedstrijdbestendig?”, is de vraag die De Telegraaf voorlegt aan Andy van der Meijde en Ronald de Boer. Volgens Van der Meijde moet Heitinga het drietal gewoon laten staan. “Wat mij betreft staat het middenveld prima. Calvin Bassey in de verdediging? Dat zou ik niet doen. Met Edson Alvarez in het hart van de defensie gaf Ajax tegen Cambuur in negentig minuten één kans weg.”

Belangrijke rol voor Klaassen

Wel plaatst de oud-aanvaller van Ajax een kanttekening bij de positionele invulling van het middenveld. “Het is wel noodzaak dat Klaassen defensiever speelt dan in Rotterdam en Leeuwarden. FC Twente heeft met Virgil Misidjan en Vaclav Cerny veel snelheid op de zijkanten. En Ricky van Wolfswinkel is een slimme spits die zich veel laat uitzakken, waardoor hij ruimte voor Misidjan en Cerny creëert. Ajax moet heel alert zijn op de tegenstoot.”

De Boer ziet maar één reden voor het behoudt van het huidige middenveld. “Dan start John voor de derde keer in dezelfde opstelling. En daar kan ik me qua vastigheid iets bij voorstellen. Ajax heeft een bepaald vertrouwen gecreëerd en dat kunnen ze op deze manier vergroten.”

Lastige keuzes

De oud-international ziet echter liever dat Heitinga het Ajax-middenveld anders gaat invullen. “Mijn instinct zegt een middenveld te formeren met Alvarez. En dan zou ik Bassey op Van Wolfswinkel zetten. Die vreet hem op, denk ik.” De Boer geeft wel aan dat het dan lastig is welke speler gepasseerd moet worden. “Dat is een lastige, omdat Klaassen en Berghuis het goed doen. Maar ik zou een van die twee jongens op de bank zetten en Taylor laten staan, omdat die in mijn ogen het beste de afstand tussen zestienmetergebied en zestienmetergebied kan overbruggen. Hij heeft de jongste benen. Ik denk dat Heitinga zijn gevoel moet laten spreken.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gerónimo Rulli; Devyne Rensch, Jurriën Timber, Edson Álvarez, Owen Wijndal; Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Steven Bergwijn

Wint Ajax met 1-2 van FC Twente?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie moet centraal achterin spelen naast Timber?

  • Alvarez
  • Bassey
589+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie