EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax-oproer door gefrustreerde Berghuis’

Foto: ‘Ajax-oproer door gefrustreerde Berghuis’

Michel Valkanis is in gesprek met Voetbal International ingegaan op de roerige periode die hij samen met John van ‘t Schip heeft doorgemaakt in het afgelopen jaar bij Ajax. De assistent-trainer van Van ‘t Schip vertelt onder meer dat er niet goed geïnvesteerd is in de selectie en doet ook nog een boekje open over ‘stoorzender’ Berghuis.

Valkanis doet boekje open over hectische Ajax-periode en Berghuis

De Griek spreekt tegenover het weekblad van een een bewogen jaar. “Eentje dat je niet zou verwachten bij een club als Ajax. Vanuit Ajax is er altijd een bepaalde verwachting die vanzelfsprekend heel hoog is.Ik was het ook eens met de opmerkingen van John over de staat van Ajax, de balans in de selectie en waar de club naartoe moet. We hebben in deze situatie gedaan wat we konden doen en er het maximale uitgehaald.”

De oefenmeester stelt dat hij samen met Van ‘t Schip voor een hels karwei stond. “Het was eigenlijk erger dan ik van tevoren had verwacht, maar we hadden allebei het gevoel dat we het op konden lossen. We wilden terug naar de basis gaan: het zelfvertrouwen moest terugkomen en de spelers moesten zich weer prettig voelen en het gevoel krijgen dat ze konden presteren. Dat was een pittige taak, want het is niet makkelijk als je met spelers moet werken waarvan sommigen al weten dat ze volgend jaar geen deel meer uit zullen maken van Ajax. Het was aan ons om ook die spelers weer op de rit te krijgen, maar makkelijk was dat niet.”

Versterkingen niet haalbaar voor Ajax

Het duo had graag een aantal versterkingen gehaald, maar dat bleek volgens Valkanis niet haalbaar. “We wilden de selectie versterken, maar vanuit de clubleiding werd ons verteld dat er weinig mogelijk was.” Balans en ervaring was er absoluut nodig volgens Valkanis. “Voor sommige spelers was het de eerste keer dat ze bij zo’n grote club speelden. We zagen wat een nederlaag met sommige spelers deed. Dat hoort er ook bij, maar het is een leerproces geweest voor deze jonge spelers. Als we meer versterking hadden gehad, waren de resultaten waarschijnlijk beter geweest en hadden we in Europa meer tegenstand kunnen bieden. Waarschijnlijk hadden we dan ook derde kunnen worden. We wilden bijvoorbeeld graag Dimitris Giannoulis van Norwich City hebben, iemand waarvan we vonden dat hij kwaliteit en ervaring met zich mee zou kunnen brengen. Hij is eerder al eens getipt bij de leiding van Ajax, in de tijd van Marc Overmars. Helaas koos de directie voor iets anders, dat gebeurt soms.”

Valkanis krijgt ook nog de vraag of Berghuis een stoorzender is geweest, maar wilde dat niet direct bevestigen. “Steven is een winnaar, een perfectionist die altijd het beste wil. Hij baalt natuurlijk ook van hoe het is gegaan bij Ajax en dan raakt hij gefrustreerd. Ik heb altijd erg van Steven genoten, omdat hij iets kan creëren en een goede kerel is. Iemand met wie je een goed gesprek kan voeren en die verstand van voetbal heeft. Dan is hij in zijn kracht en van absolute meerwaarde voor een elftal. Maar als het niet loopt, merk je dat ook heel duidelijk aan hem. Dat is zeker zo, maar over het algemeen kan ik zeggen dat we heel blij met Steven waren.”

Moet Ajax afscheid nemen van Berghuis?

  • Ja, zo snel mogelijk
  • Nee, houden
7966+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie