Oranje bewierookt: ‘Onvergetelijk toernooi lonkt, had 7-1 moeten staan’

Foto: Oranje bewierookt: ‘Onvergetelijk toernooi lonkt, had 7-1 moeten staan’

De Nederlandse kranten zijn eensgezind na de klinkende 0-3 overwinning van Oranje op Roemenië. De ochtendbladen zien dat er wat moois aan het ontstaan is en schrijven dat er mogelijk een ‘onvergetelijk’ toernooi aan zit te komen. Er wordt gesproken over slechts één minpuntje: het missen van de vele kansen.

Ochtendkranten zien kansen op EK-succes voor Oranje

“Er groeit iets moois bij Oranje”, is de kop waarmee De Telegraaf opent. Bondscoach Ronald Koeman wordt geprezen voor zijn zet om Bergwijn op te stellen aan de rechterkant. “De keuze voor Bergwijn pakte goed uit, want waar het tegen Oostenrijk met Lutsharel Geertruida en Donyell Malen totaal niet liep op rechterflank liep het nu als een trein. Bergwijn speelde balvast, terwijl Dumfries als vanouds op en neer denderde.”

Het Algemeen Dagblad plaatst Oranje-topscorer Cody Gakpo op een voetstuk. “Mede dankzij hem heeft het Nederlands elftal weer kleur op de wangen.” Volgens de krant ligt de weg open naar een succesvol toernooi. “Tegenstand was te zwak voor euforie, maar het spel tegen de Roemenen biedt wél perspectief voor onvergetelijk toernooi. Want in werkelijk alle facetten van het spel was het Nederlands elftal nu de betere, zeven dagen na de zo pijnlijke vertoning tegen Oostenrijk (2-3).”

Middenveld Oranje blinkt uit tegen Roemenië

De ochtendkrant vond de middenlinie van Oranje uiterst sterk spelen. “Met name het middenveld maakte Nederland deze keer een uitstekende indruk, een linie waar het zoveel zorgen en problemen had, mede door een lange reeks aan blessures. Jerdy Schouten en Tijani Reijnders heersten aan de bal, terwijl de zwervende Xavi Simons een voortdurende plaag was voor de Roemenen.”

De Volkskrant stelt dat Oranje veel meer doelpunten had moeten maken uit de vele kansen die het kreeg. “Bijna wanhopig reageerden bondscoach Ronald Koeman en het in oranje uitgedoste volk op de tribunes in München op het missen van hele reeksen kansen. Dit kon toch niet waar zijn? Het was onvoorstelbaar dat het zo lang slechts 1-0 bleef, in een duel waarin het minimaal 7-1 of zo had moeten staan, tegen de onmachtige, vrij matige tegenstander uit Oost-Europa.” De krant roemde ook een aantal Oranje-uitblinkers. “Heerlijk, de schoten van Cody Gakpo, of die ene solo over bijna 50 meter, met machtige stappen, opstomend naar het doel. Of het loopvermogen van Xavi Simons, en vooral de spelverdeling van uitblinker Jerdy Schouten, met zijn wiskundig bemeten passes en zijn oog voor diepte. Zaterdag gaat het avontuur verder, in het Olympiastadion van Berlijn. Nederland is kwartfinalist op het EK.”

Wie was volgens jou de beste bij Oranje?

  • Gakpo
  • Malen
  • Schouten
  • Simons
  • Reijnders
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie